VadeVi
Cinc sommeliers catalans s’enfronten a la final de Madrid

Ha arribat el dia de la gran final estatal. Aquest dimecres 27 d’abril, en el marc del Salón Gourmet, s’hi celebra la fase final del concurs que tria el/la millor sommelier de l’Estat. Ara al migdia comencen les proves teòriques, i demà es coneixeran els deu finalistes de l’edició.

En total, competeixen una setantena de professionals en aquest certamen que organitza anualment la UAES. De Catalunya, hi participen cinc sommeliers reconeguts i amb llarga trajectòria, entre els quals, els tres millor classificats al concurs d’àmbit català, celebrat el 14 de març a Mas Marroch, i dos guanyadors absoluts en les darreres edicions.

Els cinc sommeliers que opten al títol, amb l’equip de l’ACS | ACS
  • Ton Colet Massana, sommelier al restaurant El Cigró d’Or (Vilafranca el Penedès), i millor sommelier de Catalunya d’aquest 2022.
  • Anna Casabona Paris, sommelier i delegada de vendes a Juvé & Camps (Sant Sadurní d’Anoia). Segona classificada en l’edició 2022 del concurs català.
  • Toni Albiol, sommelier i propietari de l’Enoteca Divins (Martorell), tercer finalista de l’edició catalana d’enguany.
  • Audrey Doré, cap de Sommeliers al restaurant Celler de Can Roca (Taialà-Girona) i millor sommelier catalana l’any 2019.
  • Ferran Vila Pujol, sommelier al restaurant La Banyeta (Palol de Revardit-Girona) i millor sommelier de Catalunya l’any 2018.

El concurs dels sommeliers a Madrid

Participants al concurs estatal de sommeliers | UAES

Els i les concursants que opten als premis participen en una semifinal que consta d’un examen amb preguntes a desenvolupar o tipus test, així com un tast escrit de vins i/o destil·lats. D’entre tots els participants, el jurat escollirà els deu millor classificats. D’entre ells, els professionals que obtinguin les puntuacions més elevades es disputaran la final, prevista per demà dijous 28 d’abril. En aquesta última fase, hauran d’enfrontar-se a un test ràpid, un tast oral de vins en anglès o francès, una carta errònia, identificació de destil·lats, licors i begudes, elecció de vins per a maridar amb un àpat i, per últim, la decantació i servei d’una ampolla de vi.

Enguany, a més a més, el o la sommelier guanyador de l’edició s’enfrontarà als dos darrers campions, Raúl González (any 2019) i Gabi Lucas (any 2021) per determinar qui dels tres representarà l’Estat al Mundial i l’Europeus de Sommeliers.

Gabi Lucas, guanyador de la darrera edició del concurs | UAES

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa