VadeVi
Dos enginyers industrials s’emporten els 20.000 euros del Tast per parelles de Vila Viniteca
  • CA

Dos eginyers indsutrials s’han endut els 20.000 euros del Tast per parelles de Vila Viniteca. No ha estat gens fàcil. Competien amb altres 129 parelles més, algunes d’elles formades per professionals del món del vi. Però ells, com a aficionats de molts anys i després de dos “entrenaments forts” han aconseguit ser els primers classificats. Són en José Antonio Díez de Santander i en Rafael Salas de Gijón.

“Ens ho hem passat molt i molt bé i a més hem guanyat, que més es pot demanar” asseguraven poca estona després saber que havien guanyat ells.

Era el primer any que hi participaven però ho havien intentat moltes vegades “les inscripcions són quasi més dificils que el tast” deia Rafael Salas, “és al·lucinant que en 10 minuts ja ho tinguin tot ple, aconseguir la inscripció ja va ser molt important, i tenim clar que si podem l’any vinent hi tornem”, assegurava en José Antonio Díez.

Pel que fa als vins que havien de tastar a cegues i dels quals ho havien d’esbrinar gairebé tot, diuen que tot i ser molt difícl, la fase classificatòria, els va resultar més fàcil comparada amb la final.

A la fase classificatòria es van tastar per aquest ordre:

1.- Raventós i Blanc Manuel Raventós 2008. Conca del Riu Anoia

2.- Las Bodegas Real Tesoro Y Valdespino Fino Inocente. DO Jerez-Xérès-Sherry

3.- Bründlmayer Grüner Veltliner Käferberg Reserve 2012. Kamptal

4.- Château-grillet 2011. Château Grillet

5.- Daniel Landi Las Iruelas 2013. VT Castella i Lleó

6.- Vega Sicilia Valbuena 5º Año 2010. DO Ribera del Duero

7.- Muller Rancio Seco. DO Tarragona

D’aquests set, els guanyadors en van encertar quatre i “sense cap mena de dubte” diuen.

La segona parella classificada, és catalana i s’ha endut 7.000 euros. Són en Rafael Sabadí, profesor de hostelería i David Martínez, sumiller del restaurante “El Roser 2” de l’Escala. I curiosament van ser ells el que van estrenar el podi del Tast per parelles de Vila Viniteca, ja que a la primera edició van guanyar.

Els tercers classificats, han estat un banquer i un informàtic de Madrid, Santiago Rivas i Jaime Fernández que han guanyat 3.000 euros.

Tots els guanyadors, a més de la dotació econòmica s’emportaven diversos lots de copes Riedel que també participa activament en el concurs.

Els vins que s’han tastat a la final són els següents:

1.- Jacques Selosse Ambonnay Le Bout du Clos Blanc de Noirs Grand Cru Extra Brut. AOC Champagne.

2.- Newton Johnson Chardonnay 2014. Walker Bay.

3.- Domaine du Collier Saumur Blanc 2012. Saumur.

4.- Compañía de Vinos Telmo Rodríguez As Caborcas 2012. DO Valdeorras.

5.- Clos des Papes Châteauneuf-du-Pape 2013. Châteauneuf-du-Pape.

6.- Château Musar 1998. Bekaa Valley. Líban

7.- Salvador Poveda Fondillón 1987. DO Alacant

El jurat, que tampoc no sabia quins vins estaven tastant han triat el rpimer, mentre que les 10 parelles finalistes s’han decantat pel sisè vi. Una raresa del Líban de 1998.

Per Quim Vila artífex del concurs ha de quedar clar que “ningú guanya per carambola, no ho posem difícil perquè sí, és perquè el premi s’ho valr i perquè els guanyadors han de demostrar que són molt bons”.

Vila, que considera que aquest Tas per parelles és sobreot tuna gran festa, assegura que el major benefici és emocional, i que qui hi guanya de debò és el món del vi.

I sobre la dificultat afegida d’haver-ho de fer per parelles, deia tot fent brona que les frases que més s’han sentit durant la jornada un cop desvetllats els vins han estat “jo ja t’ho deia” i “ho sabia”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa