Duet Varietal: el nou negre d’Emendis ideal per a l’estiu

El celler familiar presenta un vi elaborat amb un 80% de sirà i un 20% d'ull de llebre amb una criança en bóta curta

El Duet Varietal és un negre lleuger i floral que en no estar filtrat, conserva al màxim les aromes pròpies de les varietats. Foto: VADEVI.cat

Emendis, el celler familiar situada Sant Marçal, al cor del Penedès, presenta un nou vi, el Duet Varietal. Un negre que neix exclusivament del raïm de la finca pròpia. Elaborat amb un 80% de sirà i un 20% d’ull de llebre, del Duet Varietal se’n fa una producció limitada de 5.000 ampolles on la selecció del raïm en cep, la recol·lecció manual i el trasllat al celler en caixes petites de 20 kg, són aspectes essencials per a uns resultats òptims.

Macerat amb les seves pells, fermentat a una temperatura controlada de 25 º C i criat en un curt termini de temps en bótes noves de roure francès i americà, ofereix com a resultat un negre lleuger i floral que en no estar filtrat, conserva al màxim les aromes pròpies de les varietats. En definitiva un vi que com diu el seu propi director comercial Jordi Ventosa “es tracta d’un vi negre jove molt afruitat que, amb un punt de fred, és ideal per prendre a l’estiu.”

En constant evolució

L’antiga masia senyorial que data del 1186, localitzada al terme municipal de Castellet i la Gornal, guarda un concepte propi d’elaboració de vins i caves: el treball a la finca. L’experiència, la tradició i, sobretot, l’amor per la terra han aconseguit donar fruit a un projecte molt particular que es troba en constant evolució. I és que Emendis no només segueix treballant per elaborar èxits com el deliciós vi blanc Trio, el sorprenent vi negre Mater o la seva espectacular família de caves, sinó que planteja constantment noves expectatives de futur amb novetats com el vi negre Duet Varietal o el seu nou projecte de vins d’alçada que està realitzant actualment a la Vall d’Aran.

Nou comentari