VadeVi
Alta Alella suma la tercera ‘Grape Ale’ a la seva oferta de cerveses
  • CA

El celler Alta Alella i Molta Malta, botiga de cervesa artesana de Mataró, s’han unit en el projecte d’elaboració de cerveses Grape Ale. Així, si bé al 2019 ja s’havien atrevit amb les primeres dues cerveses d’anyada experimentals, veient la bona acceptació que han tingut al mercat, han decidit repetir en la collita de 2020, sumant, a més, un nou membre a la gamma: la Grape Ale Mataró Barrel Aged.

El projecte Grape Ale neix de l’amistat entre la Mireia Pujol-Busquets, segona generació del celler i l’Adrià Felisart, propietari de la botiga mataronina, que es van unir al 2019 per elaborar dues cerveses Grape Ale: una de Chardonnay i una de Mataró.

Cerveses ecològiques artesanes i sense gluten

Grape Ale Chardonnay fermenta en barrica de roure i és de color daurat pàl·lid amb espuma blanca, i té aromes fruitals de raïm, pruna i lichi. En boca és fresca, amb una bombolla fina, de textura suau, notes de fruita, pa blanc de motlle i una lleugera acidesa. 

Grape Ale Mataró fermenta en acer inoxidable i té un cridaner color rubí amb espuma beix; desprèn aromes de fruites vermelles madures com la cirera i la pruna, a la boca és intensa i sedosa, amb records de pansa i de raïm negre i notes lleugerament terroses. Cervesa guardonada en el concurs internacional Barcelona Beer Challenge 2021, més de 1.100 cerveses presentades de 60 estils diferents, amb un jurat internacional de 40 membres.

Grape Ale Mataró Barrel Aged, novetat de la gamma, s’elabora amb most de cervesa i part del most i raïms de la varietat Mataró. S’ha buscat una cervesa que aguantés la presència de la Mataró i on es notés una mica la dolçor de la malta. Els dos mostos fermenten en acer inoxidable i la barreja ha fermentat sense llevats afegits. La cervesa ha seguit un procés de criança de 4 mesos en barrica, per a arrodonir-la amb la complexitat dels matisos que li dóna la fusta. És d’un color robí intens, amb espuma beix i ofereix en nas marcades notes de fruita vermella madura, de cirera i pruna. En boca és sedosa i intensa, amb tocs de pansa i raïm negre i lleugers tocs de torrats.

Les tres referències estan disponibles a la botiga online d’Alta Alella i es poden aconseguir per un preu de 7,15€.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa