VadeVi
El jurat dels Premis Vinari de vins de l’edició 2017
  • CA
Els Premis Vinari celebren dues fases de tast: la preliminar, prevista a Monvínic durant els mesos de juny i juliol; i la final, que es farà al mes de setembre a Rubí | Jordi Play

Enguany se celebra la cinquena edició dels Premis Vinari amb la novetat que representa l’acord amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals per multiplicar l’impacte i difusió del concurs i del vi català en general. El que repeteix és la seu on tindrà lloc la primera fase de tastos, Monvínic; i alguns dels noms que formen part del jurat avaluador dels vins presentats a concurs.

Enguany, el jurat estarà format de nou per una cinquantena de reconeguts professionals d’àmbits com la sommelieria, l’enologia, la distribució, la comunicació i la distribució, entre d’altres, que es repartiran entre les quatre jornades prevists de tast. La primera, el dia 21 de juny, i la resta: els dies 28 de juny; 5 i 12 de juliol.

Manuela Calzado Korthof, agent de vins per a la importadora holandesa Poot Agenturen; iAndré Salla, propietari de la botiga especialitzada “Flor de Sal – Vinos y catas” ubicada a Sevilla.

Repeteix Lluís Tolosa, sociòleg i escriptor amb més d’una desena de llibres sobre vins i enoturisme reconeguts; els formadors i col·laboradors de diversos mitjans com Carola Sitjas, professora del CETT-UB, diploma WSET Londres; Mar Galván, enòloga, jurat internacional i delegada de Catalunya de l’Associació de Periodistes i Escriptors de Vins – AEPEV.

De l’àmbit de la comunicació i el periodisme, hi seran Ramon Francàs, periodista de La Vanguardia, Ruth Troyano, periodista i sommelier, autora de la col·lecció “Retrats de vi”; Ramon Roset, cap de redacció de cupatges.cat, formador i especialista en formatges; Òscar Pallarés, redactor en cap de la revista Papers de vi; Zoltan Nagy, periodista i sommelier i col·laborador en diversos mitjans de comunicació i la periodista Sígrid Guillem.

Del sector educatiu i de la docència ens acompanyaran personalitats de la talla de Josep Pelegrín (millor sommelier de Catalunya 2014 i 2015 i 2016, millor sommelier de l’Estat al 2016 i actual coordinador del curs de sommelier de l’Escola Joviat de Manresa); Clara Antúnez, sommelier i docent de l’escola Joviat de Manresa; Jordi Xavier Romero, coordinador del curs d’especialització en sommelier d Jesuïtes de Sant Ignasi de Sarrià; Àngel García Petit, enòleg i professor de viticultura i enologia a Sant Ignasi i autor del llibre “100 coses que cal saber dels vins”; i Montserrat Nadal, docent de la Facultat d’Enologia de Tarragona (URV).

Un altre grup, el del sector de la distribució, amb professionals de la talla d’Anna Vicens (presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers i sommelier del Grup Miquel), Víctor Jiménez (membre del panell de tast de l’INCAVI, WSET, especialització en vins del nord de Catalunya a La Vinícola), Joffre Tarrida (sommelier i propietari de Cal Pere Tarrida, Nas d’Oro 2013); Sergi Figueras (millor sommelier de Catalunya i Espanya 2012, El Petit Celler), Marta Puparelli (responsable d’enologia a Vila-Viniteca) i Victòria Ibàñez, sommelier de Umami Barcelona.

Hi seran, també, altres prescriptors del vi, com Jordi Martínez, sommelier, millor sommelier de Cava a Catalunya 2017), Xavi Bassa (millor sommelier de Catalunya 2012, màster d’enologia i màrqueting, i membre de tast del panell de l’INCAVI), Xavi Nolla, cap de sommeliers del Grup Codorníu, formador i jurat internacional de concursos i de publicacions especialitzades; Anna Casabona, delegada comercial del Celler de Capçanes i Marta Carbonell, especialista en enoturisme a Mas Comtal i diploma WSET de Londres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa