VadeVi
El president de la DO Tarragona plega per ‘pressions internes’
  • CA

Es proclamava oficialment president de la Denominació d’Origen Tarragona el passat mes de maig de 2019, i aquest matí ha anunciat que plega. Segons un comunicat, l’enòleg Vicenç Ferrédimiteix a causa de pressions internes exercides per part dels membres del consell regulador i l’àrea tècnica de la institució”. De fet, fonts properes confirmen que Ferré hauria rebut la petició explícita que renunciés al càrrec. “El Consell no ha confiat en els grans reptes que ens plantejàvem pels anys que venen”, ha confirmat el fins ara president a Vadevi.

Farré ha presidit la DO durant tres anys i mig, una etapa que han defininit com de “transformació i evolució” de la DO. De fet, fa pocs dies anunciaven en un esmorzar de premsa els plans i projectes per un 2023 i futurs mesos que pretenen iniciar aquesta transformació molt centrada a fer valer territori i varietat.

El mateix president informarà dels detalls de la decisió aquest dijous 12 de gener a la seu de la Cooperativa Obrera de Tarragona.

Foto: DO Tarragona

Va substituir Josep Lluís Grogués

Ferré va ser designat president de la DO Tarragona pel ple del Consell Regulador el mes de maig de 2019 en substitució de Josep Lluís Grogués, que va presidir l’entitat durant 12 anys. El successor liderava, en paraules de la mateixa DO, “una junta renovada avalada pel ple de consell, que també s’ha renovat completament, i que ha estat qui l’ha escollit per unanimitat”.

Vicenç Ferré, natural de Cabra del Camp, és tècnic superior en enologia i viticultura amb experiència a laboratori, vinyes, producció, comerç i màrqueting. Màster MBA en direcció i administració d’empreses a la URV de Tarragona, i fundador del Celler Mas Vicenç situat a Cabra del Camp, un celler familiar que en els darrers anys ha fet una aposta decidida per l’enoturisme. Abans d’incorporar-se al celler familiar, Vicenç Ferré havia treballat en diverses empreses del sector a França i a Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa