VadeVi
El Tros inaugura un ‘Cicle Anual de Vi Català’
  • CA

“Som un país vitivinícola indiscutible i ho hem d’explicar més”, comparteix amb Vadevi Raimon Bassas, un dels co-fundadors d’El Tros de Barcelona. “I sobretot fer-ne més prescripció en l’àmbit local”, afegirà. I en el seu cas, aquest objectiu els ha motivat a dissenyar un nou projecte que pretén convertir aquest bar de vins en el punt de trobada de les persones que volen conèixer millor i tastar el país a través dels seus vins. Neix doncs el ‘Cicle Anual de Vi Català’, per continuar posicionant aquest local “com a un lloc de referència del vi català”, en paraules de Bassas.

“Al cicle hi volem incloure activitats on els vins catalans siguin els protagonistes i donar oportunitat a tots els cellers que hi vulguin participar”, comparteixen des de l’organització. Parlen de sopars maridatge amb un restaurant i un celler d’una zona vinícola concreta, duels entre dos cellers a la barra prenent una varietat de raïm o un estil de vi com a protagonista, tastos maridatge amb formatges o altres productes de diferents zones, o xerrades divulgatives per part de cada Denominació d’Origen.

Interior del bar de vins ‘El Tros’, on aquest dilluns s’hi ha fet la presentació del nou cicle | Foto: El Tros

El que sí tenen clar, i així ho contempla el calendari, és que cada mes estarà dedicat a un territori o DO catalana. L’estrena, amb la DO Alella, la més propera a Barcelona, que protagonitza la primera de les sessions aquest mateix dimarts 18 d’octubre. “Arrenquem el cicle amb alè de mar i brisa marina”, diuen a tall de presentació d’aquest esdeveniment. A partir de les 19:30h del vespre, presentació de la DO Alella i tast de cinc dels seus vins.

A partir de novembre, el protagonisme recaurà en la DO Montsant, i la seguiran DO Conca de Barberà (desembre), DO Pla de Bages (gener 2023), DOQ Priorat (febrer), DO Terra Alta (març), DO Tarragona (abril), DO Empordà (maig), DO Penedès (juny), DO Costers del Segre (juliol) i DO Catalunya (agost).

Responsables del projecte, amb els protagonistes de la presentació | Foto: Vilateral Comunicació

El nou cicle s’ha presentat aquest dilluns en un acte presentat per l’Antoni Bassas i en el qual també hi ha participat la directora de l’INCAVI, Alba Balcells, la periodista i col·laboradora d’aquesta capçalera Ruth Troyano, el sommelier Ferran Centelles i Marta Clot, qui va aportar la seva visió com a responsable de Vi i Companyia de la presència del vi català a les xarxes socials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa