VadeVi
El vi català guanya protagonisme al Gastronomic Forum 2021
  • CA

El vi català ha guanyat aquest 2021 espai i protagonisme al Gastronomic Forum, que en la propera edició prevista pels dies 18 a 20 d’octubre, trobarà un aparador més ampli a través de noves propostes i activitats. D’entrada, hi continua tenint cabuda l’espai Fòrum Vi, que els organitzadors d’aquesta cita enogastronòmica han incorporat com a part del programa des de la seva primera edició; però enguany, a més a més, s’hi suma la celebració d’una mostra de vins catalans, que organitza Prodeca, i les activitats que hi portarà l’INCAVI a través de la Setmana del Vi Català.

Tot plegat s’ha anunciat aquest dimarts 28 de setembre durant la presentació del programa i edició que ha tingut lloc a l’Antiga Fàbrica Damm. El codirector de la fira, Pep Palau, ha detallat algunes de les activitats d’una edició que enguany vol posa l’enfoc en la sostenibilitat, “un tema que no és opcional ni eludible”, sinó “el gran paradigma de l’alimentació al món”. Sigui com sigui, aquest serà l’eix vertebrador de totes les activitats de l’edició 2021. Les del vi també.

Ramon Sentmartí, director de PRODECA, ha estat l’encarregat d’introduir les novetats d’aquesta fira de vins catalans. “Creiem que aquesta nova aliança entre els sectors del vi i la restauració pot ser molt positiva i beneficiosa per tothom, especialment ara que venim de situacions difícils i complicades”. “Entenem, deia, que aquest tipus de col·laboracions i sinergies poden acompanyar el necessari ressorgiment i donar un nou impuls a sectors que considerem estratègics per al país”.

El vi guanya protagonisme en l’edició 2021 del Gastronomic Forum amb noves activitats i més presència | Iñigo Somovilla

El Fòrum Vi, showroom de vins i la Setmana del Vi Català

El ForumVi donarà veu, entre d’altres, a la importància de cuidar una carta de vins al restaurant, a la innovació en la venda d’aquest producte i en com s’ha incorporat l’utilització del vi a la cuina. Els protagonistes d’aquestes sessions seran els sommeliers catalans Josep Roca, Anna Vicens i Ferran Centelles, i també a Evelyne de las Alas i Gemma Puig Sal, dels mallorquins Ca Na Toneta.

D’altra banda, enguany com a novetat s’hi incorpora el Showroom del Vi que organitza Prodeca, en el qual s’hi reuniran més de 60 empreses productores catalanes. L’oferta vitivinícola es complementarà amb les activitats d’una nova edició de la Setmana del Vi Català, des d’on s’organitzarà un cicle de conferències, debats i entrevistes al voltant de la cultura de la vinya i el vi del país.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa