VadeVi
El “vi de l’espai” se subhasta i s’espera que arribi al milió de dòlars
  • CA

Una de les ampolles de Château Petrus 2000 que va envellir a l’Estació Espacial Internacional està disponible a Christie’s, segons va anunciar la mateixa casa de subhastes aquest dimarts. Aquest vi de Bordeus, que va passar catorze mesos a l’espai com a part d’un estudi científic. Segons Christie’s mateix, s’espera que el guanyador de la subhasta pagui un milió de dolars (830.000€) per l’ampolla que, envellida a la Terra, valdria 6.000$ (5.000€). De fet, la compra del “vi de l’espai” anirà acompanyada d’una ampolla normal de Château Petrus 2000, perquè el comprador en pugui valorar la diferència.

El novembre de 2019, Space Cargo Unlimited va enviar dotze ampolles de vi a l’Estació Espacial Internacional que, després de recórrer més de 300 milions de quilòmetres al voltant del nostre planeta i en absència de gravetat, van tornar el gener de 2021. Segons els experts que el van tastar, l’estança a l’espai el va canviar, però hi havia divisió d’opinions sobre si la diferència en el seu sabor hauria estat la mateixa que si hagués envellit catorze mesos més a la Terra.

Petrus 2000, el vi enviat a l'espai
Petrus 2000, el vi enviat a l’espai

De les dotze ampolles, aquesta serà l’única que se subhastarà. Se’n van obrir tres per al tast i les altres vuit serviran per a investigacions futures. D’altra banda, els beneficis de la subhasta permetran que Space Cargo Unlimited dugui a terme més experiments a l’espai.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa