Des d’aquest mes de juliol, la taverna ubicada als baixos del Palau Reial vilafranquí fa un canvi de rumb, passa a ser dirigida pel VINSEUM i esdevé una eina estratègica dins del projecte del museu per a la promoció dels vins del país. A partir d’aquest moment, aquest espai se centrarè en garantir la difusió i el coneixement dels productes vinícoles d’arreu de Catalunya en un ambient que proposi instants de gaudi i promogui el consum de vi responsable i conscient. D’aquesta manera, l’equip del VINSEUM suma la mirada experta vitivinícola amb la contractació de l’Enric Santisteban.

Amb aquesta incorporació, a l’espera de consolidar la plaça a través de concurs públic de cara el 2022, VINSEUM vol reforçar de manera immediata la presència i la vitalitat de l’espai dins el programa cultural del museu prioritzant l’acompliment de quatre funcions estratègiques:

  • Ha d’esdevenir un espai obert al públic de promoció i degustació de vins a copes de tota la geografia catalana, amb especial atenció als cellers Amics d’Honor del museu, i acompanyat d’una carta de tapes sense cuina.
  • Ha de servir al visitant del museu com a espai per al tast d’una copa de vi que té inclosa l’entrada a l’exposició.
  • Ha d’impulsar un programa d’activitats de tast organitzades pel VINSEUM, en col·laboració amb cellers, professionals de renom i entitats vinculades amb sector del vi. Horari propi.
  • Ha de donar un impuls a l’estratègia comercial de promoció dels vins, caves i escumosos que ofereix la botiga del VINSEUM.

Amb la posada en marxa d’aquesta nova etapa, el VINSEUM mira el futur i posa la primera pedra d’una de les moltes novetats que oferirà el futur equipament renovat, la creació d’una àrea destinada a la gestió dels diferents espais destinats a la promoció dels vins catalans que el museu estrenarà amb la inauguració del nou edifici. Aquesta futura nova àrea s’integrarà en l’organigrama actual del museu i haurà d’estar dirigida per un professional amb formació i experiència en la sumilleria, i amb coneixements d’enologia i de viticultura.

La direcció d’aquest nou projecte serà la veu experta en l’àmbit vinícola dins el museu, la interlocució directa amb el sector vitivinícola català i qui treballarà coordinadament amb la direcció i la resta de l’equip pel seu encaix orgànic al projecte estratègic de la institució museística vilafranquina.

L’activació d’aquest nou espai al VINSEUM consolidarà el seu reconeixement assumint les funcions de la casa del vi català, un punt de trobada de tots els territoris de vi catalans, una àgora atenta i oberta al debat, el planejament, la promoció i el gaudi d’un sector que necessita de projectes com aquest, que dignifiquen i donen encara més prestigi i valor afegit al seu producte de qualitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa