VadeVi
El 78% dels consumidors del Firatast prioritza els productes catalans

El 78% de les persones enquestades per Unió de Pagesos i Catalunyam! mentre visitaven Firatast 2010 prioritza, a l’hora d’anar a comprar, els productes catalans i de proximitat, mentre el 89% es fixa en l’origen del producte a l’hora de comprar aliments i el 86% estaria disposat a comprar productes frescos i productes elaborats en mercats de la seva ciutat o la seva població, venuts directament pel pagès o agrupacions de pagesos.

Pel que fa al que puntuen com a més valorat a l’hora d’adquirir un producte agroalimentari, consideren important o molt important la qualitat el 91%, l’origen el 69% i el preu el 60% (valors agrupats de la puntuació de l’1 al 5). Per tant, entre les conclusions de l’enquesta d’Unió de Pagesos i Catalunyam! sobre hàbits de consum també destaca el fet que la qualitat, l’origen i el preu són, per ordre d’importància, les qüestions més ben valorades. A més, la pràctica totalitat dels enquestats coincideixen en afirmar que els productes produïts dins de la Unió Europea són els que asseguren una major seguretat alimentària respecte al medi ambient i benestar animal.

L’enquesta també revela que la majoria dels consumidors compren els aliments frescos als mercats (36%) i a les botigues tradicionals (38%), mentre que el 49% adquireix els productes elaborats als supermercats i hipermercats. El 28% ho fa a les botigues tradicionals i el 23%, al mercat.

Els productors d’Unió de Pagesos i Catalunyam! que van participar en aquesta fira amb els tastos dels seus productes són: Francesc Darnés (llet fresca i tallat amb llet fresca Mas Colomer); Miquel Vilardell (llegums ecològics per untar Vitra); Lluís Bosch (fuet de conill i costelletes arreboçades de conill de Banyoles); Associació Els Xiprers (pomes de relleno de Vilabertran); Pau Noguera (mel de cinc varietats, hidromel, aiguardent d’hidromel, hidromel sec i ranci, vinagre de mel); Fermí Corominas (cinc varietats d’embotits); Pio Gil (suc de taronja natural i mandarines); Josep Orra (tres varietats de formatges del Pujol-Orra); Manel Marcè (formatge madurat d’ovella i encenalls de formatge d’ovella amb 14 mesos de maduració El set, de Mas Marcè); Joan Salvador Vernet (vi DO Montsant); Jordi Aixalà (vi DO Priorat); Josep Z. Ferré i Josep M. Coll (avellana marcona torrada de Reus i ametlles de l’Alt Camp); Fina Sala (tres varietats d’oli d’oliva verge extra Serraferran); Gerard Parnau (nous seques i nous caramelitzades de Sant Hilari); Cooperativa Empordà (poma de Girona i pera).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa