A la plaça de la Sardana del Vendrell i dintre el marc de la 180a Fira de Santa Teresa, aquest cap de setmana s’ha celebrat el Mostravi, una activitat bianual en què els cellers de la zona aprofiten per apropar-se al públic, especialment al local. Enguany, entre expositors de productes alimentaris i vi, hi ha hagut una trentena d’estands, tot i que els cellers representats eren molts més, ja que, per exemple, en un sol estand s’hi aplegaven totes les cooperatives de la comarca i en altres hi havia distribuïdors que representaven diferents cellers.

L’espai del Mostravi estava situat a continuació de la resta d’oferta de la Fira de Santa Teresa i els estands formaven una petita plaça on el públic assistent feia rotllanes i xerrava animadament, sempre acompanyats d’una copa de vi o cava. Els vins vendrellencs estaven ben representats pel celler cooperatiu local i pels cellers particulars Augustus, Jané Ventura i Mil·liari, al voltant dels quals s’aplegava gran quantitat de gent: amics i aficionats que comentaven els vins. Gerard Jané, de Jané Ventura, explicava que la mostra és un bon aparador per als vins del Baix Penedès.

El regidor de l’Ajuntament del Vendrell i president del Patronat de Turisme, Joan Maria Diu, comentava que respecte a l’edició anterior, de fa dos anys, s’havia doblat l’espai i feia temps que tots els estands disponibles estaven reservats. La regidora de Comerç i Turisme, Àngels Turdiu, comentava que qui hi participa un any, repeteix, i que no es notaven els efectes de la crisi ni en el nombre d’expositors ni en el de visitants. I és que els 6 € que costa el tiquet inclou 3 degustacions de vi o cava, una tapa oferta per l’Escola de Turisme del Baix Penedès i la copa de vidre per als tastos amb una bossa de cotó per dur-la penjada al coll i tenir les mans lliures.

Davant de l’èxit de la proposta, sembla estrany que la mostra no tingui periodicitat anual, però Joan Maria Diu explica que “l’alternem amb unes jornades gastronòmiques en què participa la restauració local, i això ofereix també espai a la presència dels cellers”. Dissabte, cap a les deu del vespre, tothom s’afanyava a recollir per arribar a temps a veure el partit del Barça.


El Mostraví se celebra bianualment FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa