Per primera vegada a un sol espai, es fa un repàs a la història del vi a Catalunya, s’analitzen les fites més importants i es fa una fotografia de la situació actual.

L’exposició es pot visitar a la Sala Dalmau del Born Centre Cultura i s’inaugura aquest dimarts 1 de desembre.

Segons el Coordinador de l’INCAVI, Xavier Agell, “cal aprofitar els flux de visitants del Born Centre Cultural per promocionar el vi català, entre els turistes, però també entre els visitants locals”.

La mostra està organitzada amb divuit plafons on es combina imatge i text i on s’hi pot trobar una part referida al passat, amb l’arribada del vi a Catalunya, la fil·loxera i els cellers modernistes.

I una part, encara més important dedicada al present. S’explica com s’elaboren els diferents tipus de vins, quina regulació jurídica tenen, dades de consum i d’exportació, la feina d’investigació de l’INCAVI, les Denominacions d’Origen, les diferents varietats de raïm, etc.

L’exposició també fa un esment especial a aquells que treballen per aconseguir revaloritzar els vins catalans a casa nostra, com els Premis Vinari i la Guia de Vins de Catalunya.

D’altra banda, es pot veure una reproducció d’una secció d’un tall de sòl, (cedit pel Celler Espelt) en el que es poden distingir els diferents tipus de terres on creix la vinya a Catalunya, com els calcaris, pissarra, etc.

“Aquesta exposició està pensada perquè sigui itinerant i pugui recórrer tot el territori, allà on ens la demanin”, ha dit Agell.

El vi català, passat i present de futur,"> es pot veure tot el mes de desembre i l’entrada és lliure.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa