La publicació francesa especialitzada en vins de més difusió i influència, La Revue du Vin de France, ha escollit la Denominació d’Origen Qualificada Priorat com a escenari de la final de la quarta edició del seu Championnat d’Europe de Dégustation (Campionat d’Europa de Tast), que enfrontarà deu equips de deu països europeus integrats per quatre tastadors cada equip i quwe se celebrarà el pròxim dissabte 15 d’octubre.

La vila de Torroja del Priorat, i en concret l’edifici noble de Cal Compte, ha estat l’indret escollit per aquesta prestigiosa revista francesa. El campionat, de periodicitat anual, aplega una quarantena de tastadors organitzats en deu equips de quatre membres cada un i que representaran als països següents: Bèlgica (campiona del 2010), França (campiona 2009), Luxemburg (campiona 2008), Suècia, Alemanya, Itàlia, Espanya, la Gran Bretanya, Quebec i Andorra. Els equips hauran de tastar dotze vins del món amb l’objectiu de localitzar la varietat principal del vi i la seva zona geogràfica d’origen.

La Revue du Vin de France cada any escull un estat per a la realització de la final del campionat. En aquesta edició s’ha escollit l’Estat espanyol com a amfitrió de la final. Dins l’Estat, amb el suport i col·laboració del Consell Regulador de la DOQ Priorat, La Revue du Vin de France ha escollit la DOQ Priorat com a regió per realitzar-hi la final.

La DOQ Priorat aprofitarà l’esdeveniment i la presència de la premsa per explicar l’evolució de la verema 2011.


EL CAMPIONAT ES DESENVOLUPARÀ A l’edifici noble de Cal Compte, A tORROJA DEL pRIORAT FOTO: CAL COMPTE

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa