El Castell del Vi de Falset crea un Club de Tast enoturístic

Cada dos divendres, un elaborador de les DO Montsant i Priorat realitzarà un tast dels vins del seu celler

A la recepció del Castell de Vi de Falset els visitants poden fer un tast de vi a copes en finalitzar la visita. Foto: VADEVI.cat

La Fundació Castell del Vi ha creat un Club de Tast per a totes aquelles persones que estiguin interessades a participar periòdicament en les activitats que s’organitzen al centre d’interpretació, amb seu a Falset. Els membres del Club gaudiran de descomptes econòmics i seran els primers que rebran informació relativa als actes enogastronòmics que s’organitzin al Castell de Vi, començant pels tastos i les degustacions.

L’accés al Club serà de moment gratuït i es formalitzarà cedint les dades personals de contacte al Castell del Vi qui per mitjà del correu electrònic mantindrà informats els membres.

La primera activitat que podran gaudir els integrants del Club de Tast serà la de participar en degustacions de vins dels cellers de la DO Montsant i DOQ Priorat que s’han programat quinzenalment al Castell coincidint amb la iniciativa de servir vins a copes per als visitants del centre d’interpretació. Així cada dos divendres, un elaborador realitzarà un tast amb el repertori de vins del seu celler al qual podran assistir preferentment els membres del Club a un preu mòdic.

La inscripció al Club de Tast s’ha de fer arribar al correu electrònic: castelldelvi@falset.org i el formulari per inscriure’s que s’ha distribuït per Falset i comarca és aquest .

Vins a copes al Castell

Des del passat mes de desembre, els visitants del Castell del Vi ja poden degustar vins a copes en finalitzar la visita, completant així l’experiència enoturística a l’equipament cultural. El cicle de tastos es va iniciar amb l’Ètim Grenache 2007 de la Cooperativa Falset Marçà amb motiu del centenari del celler cooperatiu i es van realitzar més de 80 degustacions al llarg de tres setmanes. Els vins aniran canviant cada quinze dies i ja s’ha tancat la programació fins a finals d’estiu. De moment, ja s’ha fet dues rotacions més. Després de la Cooperativa s’ha pogut tastar Baronia d’Entença de Pascona Selecció i actualment Solanes 2007 de Cims de Porrera.

S’aniran combinant tastos de la DO Montsant i la DOQ Priorat i en tots els casos el cost de la copa de vi serà d’un euro i mig. El tast tindrà lloc a la recepció del centre d’interpretació, a l’espai museístic que s’ha condicionat amb bótes de vi intervingudes artísticament, per crear un espai més adient.

De moment, 19 cellers de la comarca s’han avingut a participar en la iniciativa i està previst que la xifra augmenti en els propers mesos, després de les gestions realitzades per la Fundació. D’acord amb el calendari establert, la ronda de tastos és la següent:

Cims de Porrera (Solanes 2007). DOQ Priorat. 1 de febrer/ 15 de febrer

Vins de Mas Sersal (Estones). DO Montsant. 15 de febrer/ 1 de març

Mas d’En Gil (Coma Alta). DOQ Priorat. 1 de març/ 15 de març

Vinaterrers del Coll de Mora. DO Montsant. 15 de març/ 29 de març

Capafons- Ossó. DOQ Priorat. 29 de març/ 14 d’abril

Venus La Universal. DO Montsant. 14 d’abril/ 26 d’abril

Fira del Vi de Falset (primer cap de setmana de maig)

Mas de la Caçadora. DO Montsant. 10 de maig/ 24 de maig

Buil&Giné. DOQ Priorat. 24 de maig/ 7 de juny

Celler El Masroig. DO Montsant. 7 de juny/ 21 de juny

Celler Hidalgo Albert. DOQ Priorat 21 de juny/ 5 de juliol

Buil&Giné. DO Montsant. 5 de juliol/ 19 de juliol

Pinord Mas Blanc (Clos del Músic). DOQ Priorat. 19 de juliol/ 2 d’agost

Capafons- Ossó. DO Montsant. 2 d’agost/ 16 d’agost.

Mas d’en Gil (Bellmunt). DOQ Priorat. 16 d’agost/ 30 d’agost.

Vinyes Domènech. DO Montsant. 30 d’agost/ 13 de setembre.

Les Cousins. DOQ Priorat. 13 de setembre/ 27 de setembre.

Cooperativa de la Serra d’Almos. DO Montsant. 27 de setembre/ 11 d’octubre.

Celler de Capçanes. DO Montsant. 11 d’octubre/ 25 d’octubre.

Cooperativa de la Serra d’Almos. DO Montsant. 25 d’octubre/ 9 de novembre.

Celler de Capçanes. DO Montsant. 9 de novembre/ 23 de novembre.

Mas Martinet. DOQ Priorat. 23 de novembre/ 6 de desembre.

Celler Ronadelles. DO Montsant. 6 de desembre/ 21 de desembre.

Aquesta és una de les activitats que la Fundació ha acordat posar en marxa per fer més atractiva la visita al centre d’interpretació, d’acord amb els suggeriments rebuts dels visitants. Així mateix, s’entén com una invitació a descobrir els cellers de la comarca i el procés d’elaboració del vi.

Properament s’activarà tot un programa d’activitats enoturístiques al Castell del Vi durant els caps de setmana.

Nou comentari