VadeVi
El cava d’alta gamma es promociona a Barcelona en el Saló del Cava Reserva i Gran Reserva
  • CA

El cava s’associa molt sovint a celebració, festa, postres i, com a molt, aperitiu; però el cava pot ser molt més que això. Amb aquesta idea, les dues patronals del cava l’Insitut del Cava i Pimecava s’han unit per organitzar el Saló del Cava Reserva i Gran Reserva, patrocinat pel Consell Regulador del Cava.

Aquest dilluns l’Hotel Majestic de Barcelona ha acollit un miler d’assistents que han volgut tastar les novetats dels 46 cellers que han participat al Saló. La sala era plena a vessar, però poques copes es van trencar ahir. I és que, tal com destacava Arnau Roca, de Raventós i Blanc, “hi ha molta més gent i gent més professional que en d’altres presentacions d’aquest tipus on molta gent hi va a beure i prou”. I és que l’organització, essent conscients que potenciar els reserves i grans reserves és una feina a llarg termini que ha d’implicar els prescriptors del cava, havia convidat només restauradors, sommeliers, cuiners, botiguers i premsa especialitzada, entre ells grans noms de la gastronomia com Mey Hoffman, Carles Abellán, Juan Muños, Albert Raurich i els caps de cuina del Bulli Julio Castro i Eduard Xatruch. També hi van assistir l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, i el director general de la Conselleria d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, Joan Gené.

“El cava és un vi i com a tal n’hi ha de molts tipus i pot acompanyar tots els àpats, no tot el cava és igual”, explica Agustí Torelló, propietari del celler Agustí Torelló Mata i vocal del Consell Regulador del Cava, que valora molt positivament que les dues patronals s’hagin unit en un mateix objectiu. Per la seva banda, la presidenta de Pimecava Mercè Rossell, i el president de l’Institut del Cava, Joan Amat, han volgut agrair el suport econòmic per part del Consell Regulador del Cava: “Estem encantats d’haver pogut organitzar aquest esdeveniment i del gran interès que ha suscitat la convocatòria”. L’objectiu, segons han explicat els organitzadors, és poder repetir aquest saló anualment perquè serveixi com a presentació conjunta de tots els cellers de les seves novetats. De fet, el Consell Regulador ja s’ha compromès a donar-hi suport almenys els propers dos anys.

I és que es tracta de “promoure el producte, més enllà de la marca”, tal i com resumeix Ramon Morera del celler Pere Ventura. Però el camí no és ni fàcil ni ràpid. “Fa trenta anys no es coneixia ni la paraula cava. Ara ja es coneix, i ara és el moment d’explicar els detalls i les diferències dins del món del cava, és el pas següent”, considera Ricard Martínez de Simón, del celler Rimarts. Robert Jovanni, de Cava Berdié, valora molt positivament que la iniciativa s’hagi fet conjuntament per part de les dues patronals i considera que “és una cita pràcticament obligatòria, una oportunitat de donar a conèixer els nostres caves a Barcelona i a Madrid”. I és que aquest mateix saló que s’ha fet al Majèstic de Barcelona es farà dimarts que vé a Madrid, amb l’objectiu de donar encara més projecció als caves catalans.

Els reserves reposen un mínim de 15 mesos en ampolla, cosa que aporta a aquest tipus de cava un inconfusible toc de fruita madura. En el cas del Gran Reserva, s’ha d’esperar almenys 30 mesos de criança, una cosa que el converteix en un vi únic i diferent a qualsevol altre.


El Saló del Cava Reserva i Gran Reserva ha aplegat un miler de persones FOTO: GSR

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa