VadeVi
El cava sedueix el crític de vins de The New York Times

El cava ha aconseguit enamorar el crític de vins de The New York Times, Eric Asimov, que aquesta setmana ha dedicat un artícle a aquest vi espumós. Asimov titula el seu artícle El cava, el prosecco d’Espanya, aconsegueix -finalment- el que es mereix. A més d’explicar les qualitats de diferents caves -molt especialment del Gramona III Lustros Gran Reserva-, Asimov assegura en el seu artícle que la qualitat dels caves que fins ara es distribuien als Estats Units era molt inferior a la dels caves que la gent acostuma a beure a l’Estat espanyol, cosa que afavoreix una imatge distorsionada del valor d’aquest tipus de vins.

De fet, ell mateix explica que en certa manera acaba d’obrir els ulls: “ara sóc més conscient dels plaers potenciars del cava”. El crític americà explica que, malgrat que aquest vi escumós es pot produir a diferents zones de l’Estat espanyol, la majoria prové de la regió catalana del Penedès.

Segons relata Asimov, el cava que li ha fet canviar el concepte que fins ara tenia cava ha estat el Gramona III Lustres. Explica que durant anys havia estat un asidu bevedor de caves de baix preu i que, per això, no era un gran fan d’aquest tipus de vins. Tot i això, el seu concepte ha canviat després d’assistir a un tast de 20 caves, entre els quals hi havia el Gramona III Lustres Brut Nature Gran Reserva 2001. A Asimov l’han captivat “la seva elegància, cremositat i aromes” i, segons diu, li han obert els ulls: “no només em va demostrar que el cava té un potencial molt superior al que jo li havia otorgat fins llavors, sinó que també tenia grans llacunes en la meva experiència amb el bon cava elaborat amb delicadesa”.

En l’article, Asimov també valora el Naveran Dama, el Vilarnau Brut, Llopart Leopardi Gran Reserva, l’Hereu Brut Reserva de Raventós i Blanc, el Castellroig Brut i el Vega Barcelona Brut Reserva.

Artícle íntegre de The New York Times: http://events.nytimes.com/2010/05/12/dining/reviews/12wine.html?pagewanted=1& hpw


L’article del New York Times FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa