El director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Domènec Vila, assistirà aquest dimarts a la seu del Comitè de Regions de la Unió Europea, a Brussel·les, per participar dels actes organitzats per l’Associació Europea de Regions amb Productes d’Origen (AREPO) en el marc de l’Évênement Arepo.

AREPO és un organisme internacional que aplega 27 regions europees de França, Itàlia, Espanya, Alemanya i Portugal que porten a terme una política de qualitat basada en les Denominacions d’Origen Protegides (DOP) i les Indicacions Geogràfiques protegides (IGP). Entre els seus objectius destaquen tenir interlocució directa amb les institucions europees i altres organismes internacionals, i defensar els interessos dels productes d’origen europeus en tots els temes relacionats amb la legislació i promoció d’aquests productes.

Catalunya n’és membre des de la seva creació l’any 2005. Ha participat activament des dels seus inicis i n’ha estat al capdavant durant 3 anys, des de setembre del 2007 fins a l’octubre del 2010, període durant el qual va ostentar la presidència. Actualment, l’associació està presidida en representació de la regió italiana Emilia-Romagna pel seu Ministre d’Agricultura, Tiberio Rabboni.

Els actes consistiran en una conferència-debat sobre la reforma de la política de qualitat i la importància de la qualitat en el marc de la Política Agrària Comuna (PAC), seguida d’una presentació i degustació de productes de qualitat i origen de les regions membres de l’AREPO. Els productes catalans amb distintiu de qualitat estaran representats en aquesta degustació, ja que es podran tastar els olis amb DOP Les Garrigues, oli del Baix Ebre-Montsià, oli de l’Empordà i oli de Terra Alta, les avellanes de Reus i el formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya també amb DOP, la llonganissa de Vic amb IGP, i la DO Cava.

Prova de la notorietat de l’esdeveniment és l’assistència de les màximes autoritats europees en matèria d’agricultura i alimentació com ara el Comissari d’Agricultura i Desenvolupament de la Comissió Europea, Dacian Ciolos, el President de la Comissió Agrícola del Parlament Europeu, Paolo De Castro, i la Presidenta del Comitè de Regions, Mercedes Bresso.


La nova web té diferents apartats referents a la història i l’elaboració del cava FOTO: CR CAVA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa