VadeVi
El Celler Cooperatiu de Batea celebra el 50 aniversari

Batea té una cooperativa des de fa 50 anys. El Celler ha estat elaborant vi gràcies al treball acurat i constant dels pagesos i cellerers que en formen part. Per tal de commemorar aquesta efemèride, el pròxim dissabte, 2 d’abril, es farà un acte oficial de celebració, a les mateixes instal·lacions. L’acte comptarà amb la presència del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès; del president de la DO Terra Alta, Jaume Descarrega; del president del Celler Cooperatiu de Batea, Tomàs Bes; a més de socis, treballadors del celler, clients i distribuïdors.

Celler Batea es va fundar l’any 1961, en un context de tradició vitivinícola que forma part de la història i la cultura del poble. Actualment, compta amb 214 socis, que conreen una extensió de 1.500 hectàrees de vinyes, les quals estan situades en diferents microclimes de la regió, fet que fa que els vins tinguin característiques peculiars.

Actualment, és una de les cooperatives més potents de Catalunya per la seva gran quantitat de producció. Es cullen 9.200.00 quilos, el 45% dels quals són de raïm blanc (garnatxa blanca, macabeu, charonnay i moscatell) i el 55% de raïm negre (garnatxa negra, carinyena, merlot, syrah, cabernet sauvignon i ull de llebre). Amb aquestes varietats elabora vins com el Castell d’Algars, Batea Finca, Vallmajor, Primicia, Torre del Moro, Vivertell, Tipicitat, l’Aube i Equinox.

L’acte de dissabte inclourà el descobriment de les plaques i quadre històric amb tots els presidents i juntes que ha tingut el celler des de la seva constitució i fins l’actualitat, així com el lliurament a les autoritats, convidats i socis del llibre: “Passat i Present de la Cooperativa Agrícola de Batea: Un repàs a la seva història”, escrit per un soci del mateix celler, Pere Rams i per Josep Maria Pérez.

Per festejar el 50è aniversari, el celler cooperatiu de Batea ha embotellat una edició especial del seu vi de gamma més alta, que és una selecció de tres barriques: l’Aube. És el vi per excel·lència del Celler cooperatiu de Batea. Es tracta d’un negre de criança de 18 mesos en bótes de roure francès i un cupatge de garnatxa negra, merlot i cabernet sauvignon. L’any passat va guanyar el premi Bacchus d’or al 9è Concurs Internacional de Vins Bacchus d’Or 2010.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa