“Flor de Primavera” és una pel·lícula que tracta del reviscolament d’un poble vitivinícola gràcies a l’esforç i a la innovació. Un indret del Priorat n’és l’escenari principal i Maragda Mediàtica la productora. Ja hauria de ser una realitat, però la crisi ha fet que el projecte s’ajorni fins a 2011. Ha d’arribar el finançament.

La història de superació del Celler de Capçanes, de la DO Montsant, serà la protagonista d’una pel·lícula de ficció per a la televisió. Una productora àudiovisual ja fa temps que tira endavant aquesta idea. El film, amb un pressupost d’entre 1 i 1,2 milions d’euros, compta amb actors de renom com Ramon Madaula i Julio Manrique (el Toni de la sèrie Infidels sde TV3) i es vol afegir a un gran de l’escenari com és Josep Maria Pou.

S’ambientarà a Capçanes i tindrà el to d’una comèdia costumista, per bé que mantindrà punts de contacte amb la realitat. Julio Manrique fa el paper principal, el del fill del celler. Marxa a l’estranger i quan torna veu que tot és a punt de desaparèixer. És llavors quan se les empesca per trobat les millors solucions i fer revifar un mort.

Els decorats i l’escenari seran el poble, però el que és el celler serà d’un altre municipi, per aprofitar unes construccions modernistes excepcionals que facin gaudir l’espectador.

El Celler de Capçanes produeix des de 1995 vi kosher , un vi que consumeix la comunitat jueva en celebracions com la Pasqua jueva o el Sàbat. Aquest producte s’exporta a diversos països, fins i tot a Israel. L’any 2007, en una subhasta celebrada al National Jewish Heritage Museum de Manhattan es van pagar 1.000 dòlars per una ampolla. Està considerat el millor vi kosher del món no vinificat a Israel.

El procés d’elaboració és molt curiós. Tota la preparació del vi, excepte la verema, l’han de fer jueus. Altres condicions que ha de reunir el vi kosher són: no es poden utilitzar fertilitzants orgànics, l’edat mínima dels ceps ha de ser de quatre anys, les ampolles han de ser noves, l’1 % dels beneficis del vi s’ha de donar per a caritat i cada set anys s’ha de deixar descansar la vinya perquè es regeneri. A més, tota la maquinària ha de ser netejada a fons i ha d’estar purificada completament.


Un rabi controla el procés d’elaboració del vi ‘kosher’ al celler de Capçanes FOTO: VAN DER MEULEN

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa