Terra Remota ha treballat des del principi amb criteris de respecte i cultiu integrat, evitant l’ús d’herbicides i l’addició de productes químics a la vinya Foto: VADEVI.cat

El Consell Català de Producció Agrària Ecològica (CCPAE) atorga el Certificat de Conformitat com a productor agrari i elaborador ecològic a Terra Remota. La verema 2012 serà la primera en comptar oficialment amb aquesta acreditació.

Terra Remota és un celler nascut amb una filosofia clara: respectar al màxim la natura per obtenir-ne els seus millors fruits. Així va néixer Terra Remota el 1996 de la mà de Marc i Emma Bournazeau. Amb aquesta filosofia es va construir un celler plenament integrat en el paisatge, i també amb aquesta filosofia es van posar les bases del que havien de ser la viticultura i l’enologia a Terra Remota.

Per tal d’acreditar aquesta forma de treballar a nivell legal, el celler va sol·licitar la certificació de celler ecològic, que ara acaba d’obtenir. Tot i que res no canviarà a Terra Remota, perquè des del principi s’ha treballat amb uns criteris de respecte i cultiu integrat, evitant l’ús d’herbicides i l’addició de productes químics a la vinya, per exemple. Una forma de treballar imposada per pura convicció ideològica, i no pas per oportunisme comercial, ja que, en efecte, el celler no farà constar la certificació ecològica a les etiquetes dels seus vins, de la mateixa manera que tampoc no hi fa publicitat de les distincions o els premis aconseguits.

Caminante 2011 arriba al seu millor moment de consum

El blanc de Terra Remota és, sobretot, una Garnatxa Blanca amb criança, i és per això que a finals d’any és quan està millor. Al 50% de la varietat autòctona s’hi afegeixen, per donar una mica de joc, les varietats Chenin i Chardonnay, i fan un blanc de nas mineral on, a més a més, s’hi deixen veure flors d’acàcia, una nota exòtica de pinya i les avellanes i vainilles delicades pròpies del temps que ha passat en fusta.

Marc Bournazeau elabora el seu blanc Caminante a consciència. Cap dels vins de la seva gamma ha estat concebut simplement per completar-la, sinó que cadascun d’ells té un objectiu clar: arribar a dalt de tot. Això sí, a Terra Remota entenen que a vegades el camí pot ser llarg, però també es tracta d’això, de gaudir del camí. Caminante no és menys: un blanc seriós i disposat a ser comparat amb el millor dels negres.

El Caminante 2011, que podem gaudir ara, és una collita que es caracteritza per una gran finor i elegància. El raïm es va collir en caixes de 10 kg i es va deixar en cambra frigorífica per baixar la temperatura fins als 6ºC. A continuació, selecció manual i premsat a baixa pressió en premsa pneumàtica; tot seguit, inici de la fermentació a 18ºC i, a meitat del procés, trasbals del vi a les bótes noves i de segon vi on ha romàs amb les mares durant 6-8 mesos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa