El comitè d’empresa de Freixenet s’esbrava davant De Cospedal

l’arribada de la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal. Amb la pancarta “El treballadors del Grup Freixenet en lluita per un conveni just“, pots de fum, una sirena i un megàfon on hi sonava ¡En el paro estoy!, han fet evident que les negociacions amb l’empresa no avancen, “i amb la reforma laboral del PP, encara menys”, segons que explica Sergi Lozano, de CCOO, a Nació Digital.

Lozano denuncia que Freixenet vol que els nous treballadors que s’incorporin a treballar cobrin només un 60% del sou durant els quatre primers anys -“uns 800 euros, més o menys”, concreta-, creant així una mena de doble escala salarial en el si de l’empresa. Freixenet també els demana una distribució irregular de la jornada laboral, treballant més intensament durant l’època de la verema -fins a 54 hores- i menys en d’altres mesos, com per exemple el febrer. “En això, estem d’acord. Però el que reivindiquem és que l’augment d’hores no sigui ni a costa de fer-nos treballar els dissabtes i diumenges, ni que després aquest excés de feina comporti que s’acomiadin companys. És a dir, volem que Freixenet es comprometi a mantenir tots els llocs de feina”, explica.

Segons els propis treballadors, l’empresa té bona salut i exporta fins al 85% de la seva producció -“sobretot al Japó, on ara s’hi ha obert mercat”, detalla Lozano. Per ara, no temen per possibles acomiadaments, però sí que veuen “bàsic” que hi hagi un compromís empresarial de mantenir els llocs de treball.

“La nova reforma laboral dóna més força a l’empresa, i per això avui som aquí, per fer evident el nostre malestar davant De Cospedal”, ha exposat.

Nou comentari