El concurs CARTAVÍ premia gairebé 20 restaurants de tot Catalunya en diferents categories

En la tercera edició del concurs a la millor carta de vins es van presentar més de 500 restaurants, una participació més alta que en la passada edició

Una bona carta de vins és un dels elements essencials d’un bon restaurant. Per aquest motiu i per premiar aquells establiments que compten amb una àmplia i acurada presència de vins catalans, per tercer any consecutiu s’han lliurat els premis CARTAVI. En aquesta edició s’han premiat gairebé 20 restaurants de tot Catalunya, i, segons el jurat, ha estat una tasca complexa ja que el nivell ha estat força elevat.

En aquesta tercera edició s’han establert 3 categories en funció del preu mitjà del cobert a la carta, sense tenir en compte el vi (de fins a 24 euros; de 25 a 45 euros; i de més de 45 euros). Els premis són paquets vacacionals enoturístics; lots de decantadors i copes de vi de disseny, reportatges i insercions publicitàries a diferents mitjans de comunicació de prestigi, entre d’altres.

Els guanyadors de la tercera edició del CARTAVI han estat el Restaurant El Cingle, de Vacarisses, en la categoria de preu mitjà de més de 45 euros; Cal Blay vinticinc, de Sant Sadurní d’Anoia, en la categoria d’entre 25 i 45 euros; i L’Hereu, de Vilafranca del Penedès, en la categoria de restaurants amb un preu mitjà de fins a 24 euros.

L’acte ha estat presidit pel conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, acompanyatper Jordi Cuyàs, director de Promoció del Comerç de la Generalitat i pel director general de l’INCAVI, Oriol Guevara.
A més, durant tota la tarda durant el lliurament de premis, més de 30 cellers de Catalunya oferien el seu producte als assistents.

La iniciativa CARTAVÍ està organitzada per l’Associació Vinícola Catalana i la Unió Vinícola del Penedès, amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Sumillers i compta amb el patrocini de l’INCAVI, la Direcció General de Comerç, així com les Denominacions d’Origen Penedès, Catalunya i Pla de Bages.

PREMIATS CARTAVÍ 2009

PRIMERS PREMIS
Grup A
L’Hereu (Vilafranca del Penedès)

Grup B
Cal Blay Vinticinc (Sant Sadurní d’Anoia)

Grup C
El Cingle (Vacarisses)

SEGONS PREMIS
Grup A
La Llavor dels Origens (Barcelona)
El Gat Blau (Vilafranca del Penedès)

Grup B
L’Argolla (Castellví de la Marca)
Ú Restaurant (Avinyonet del Penedès)

Grup C
Cinc Sentits (Barcelona)
Emporium (Castelló d’Empúries)

TERCERS PREMIS
Grup A
Niu Nou (Bagà)
Al Costat del Museu (El Vendrell)
Moderno (Villalba dels Arcs)

Grup B
Mas Renart (Mollet de Perelada)
Negrefum (Vilanova i la Geltrú)
Marejol (Vilanova i la Geltrú)

Grup C
Lluçanes (Barcelona)
El Bulli (Roses)
Can Jubany (Calldetenes)

Finalistes del Grup A
La Terrassa del Museu (Terrassa)
L’Auca (Barcelona)
Cal Baumer (Prats de Lluçanès)
Queixalada (Canet de Mar)
Epicur (Barcelona)
La Teia (Vilafranca del Penedès)

Finalistes del Grup B
Celler de l’Aspic (Falset)
The Nit (Vilafranca del Penedès)
Cal Xim (Sant Pau d’Ordal)
Hotel Restaurant Diego (Santa Bàrbara)
Lo Ponts (Ponts)
Mas Romeu (Lloret de Mar)
Hotel Restaurant El Bosc (Banyeres del Penedès)
La Clara (Barcelona)
Joila (Comarruga)
El Pa Torrat (Castellvell del Camp)
Can Panyella (Gelida)
Can Frai (Badalona)
Les Moles (Ulldecona)
Balandra (Tarragona)
Cal Torru (Llivia)
Les Voltes de Sant Sebastià (Moia)
Can Muni (Calonge)
Can Salvi (Sant Feliu de Guixols)
La Cisterna (Banyoles)
Pera Batlla (Ventalló)

Finalistes del Grup C
Cal Ton (Vilafranca del Penedès)
Osteria Ibai (Sant Pere de Ribes)
Sant Miquel (Vallromanes)
L’Aligué (Manresa)
Tribia (Masquefa)
L’Orquestra (Argentona)
Els Pescadors (Barcelona)
Saüc (Barcelona)
Can Solé (Barcelona)
Comerç 24 (Barcelona)
Manairó (Barcelona)
Racó d’en Cesc (Barcelona)
Follia (Sant Joan Despí)
L’Aliança d’Anglès (Anglès)
Can Bosch (Cambrils)
Lossum (Sant Quirze del Vallés)


FOTO: VADEVI.CAT REPRESENTANTS DELS RESTAURANTS GUARDONATS AMB EL PRIMER PREMI EN CADA CATEGORIA, AMB EL CONSELLER LLENA I ALTRES AUTORITATS

Nou comentari