VadeVi
El consum de vi a les llars creix un 3,6% en el primer trimestre de l’any

El consum de vi a les llars de l’Estat ha repuntat un 3,6% en el primer trimestre del 2010, fins a un total de 106,5 milions de litres. Això ha estat gràcies a la bona evolució dels vins tranquils amb Denominació d’Origen (+14,7%) i d’espumosos i caves amb DO (+12,5%), segons dades difoses per l’Observatori Espanyol del Mercat del Vi (OEMV).

En termes de valor, les vendes en el canal alimentació van augmentar un 2,9%, fins a 244,1 milions d’euros. L’Observatori ha assenyalat que els preus mitjans segueixen ajustant-se en aquest període, amb un descens del 0,7%, després de situar-se en 2,29 euros per litre.

Davant de l’evolució dels vins amb denominació d’origen, el vi de taula sense DO ha registrat un descens del 2,7% en volum i del 9% en valor.

L’Observatori ha destacat que es tracta d’un “bon començament d’any” per al consum de vi en el canal alimentació, amb un mes de març “especialment positiu”, tenint en compte que les vendes en termes mensuals es van incrementar un 7% en valor i un 8% en volum.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa