La DO Conca de Barberà va presentar aquest dilluns un nou segell que portaran els vins monovarietals de trepat, la varietat de raïm negre autòctona d’aquesta comarca. A l’acte de presentació, al qual van assistir prop de 300 persones, els 14 cellers que elaboren vins amb trepat van oferir una trentena de vins que a partir d’ara portaran un adhesiu que simula una empremta dactilar on es llegeix la inscripció “TRE PAT”.

Aquests cellers són: Agrícola de Barberà, Carlania Celler, Castell D’Or, Celler Carles Andreu, Cellers Domenys, Clos Montblanc, Gatzaravins, Mas Foraster, Molí dels Capellans, Rendé Masdéu, Succés Vinícola, Vidbertus, Vinícola de Sarral i Vins de Pedra.

L’objectiu d’aquest distintiu és donar a conèixer i impulsar la varietat autòctona de trepat i animar els altres cellers a crear més productes fets amb aquesta varietat. Amb aquest distintiu, es pretén que el trepat sigui un referent per al consumidor i explicar al món que el vi elaborat amb aquest raïm representa fidelment aquesta terra, un clima i un territori peculiars.

El director general de l’INCAVI, Salvador Puig, va participar també a la presentació i va assegurar que «tothom qui fa vi amb trepat fa el cim, i l’INCAVI ha cregut i apostat sempre per aquesta varietat».

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa