El distintiu TRE PAT ja és oficial

El Palau Robert va acollir la presentació que pretén impulsar aquesta varietat de la DO Conca de barberà

La DO Conca de Barberà va presentar aquest dilluns un nou segell que portaran els vins monovarietals de trepat, la varietat de raïm negre autòctona d’aquesta comarca. A l’acte de presentació, al qual van assistir prop de 300 persones, els 14 cellers que elaboren vins amb trepat van oferir una trentena de vins que a partir d’ara portaran un adhesiu que simula una empremta dactilar on es llegeix la inscripció “TRE PAT”.

Aquests cellers són: Agrícola de Barberà, Carlania Celler, Castell D’Or, Celler Carles Andreu, Cellers Domenys, Clos Montblanc, Gatzaravins, Mas Foraster, Molí dels Capellans, Rendé Masdéu, Succés Vinícola, Vidbertus, Vinícola de Sarral i Vins de Pedra.

L’objectiu d’aquest distintiu és donar a conèixer i impulsar la varietat autòctona de trepat i animar els altres cellers a crear més productes fets amb aquesta varietat. Amb aquest distintiu, es pretén que el trepat sigui un referent per al consumidor i explicar al món que el vi elaborat amb aquest raïm representa fidelment aquesta terra, un clima i un territori peculiars.

El director general de l’INCAVI, Salvador Puig, va participar també a la presentació i va assegurar que «tothom qui fa vi amb trepat fa el cim, i l’INCAVI ha cregut i apostat sempre per aquesta varietat».

Nou comentari