VadeVi
El futur Centre d’Interpretació del Cava aposta pels sentits i recrear sensacions

L’olor, el tacte i tots els altres sentits seran els protagonistes al Centre d’Interpretació del Cava de Sant Sadurní d’Anoia que obrirà les seves portes al 2011. Així ho han explicat responsables de l’empresa Lunatus encarregada de dur a terme el projecte i seleccionada pel consistori entre 17 empreses nacionals i internacionals que van presentar les seves idees al concurs convocat per l’ajuntament. La part audiovisual tindrà un pes important per recrear tota una sèrie de sensacions al voltant del cava, la festa de la fil·loxera i la història de Sant Sadurní.
[[frase]]
A finals d’any quedarà acabada la remodelació de l’antiga Fassina de Can Guineu, l’edifici de serveis que també allotjarà el Patronat de Turisme del municipi a partir de la primavera, però no serà fins al 2011 que el Centre d’Interpretació obri les seves portes. Es tracta d’un equipament cultural que vol ser un complement diferenciat de les visites als cellers. L’objectiu és atreure cada any entre 25.000 i 50.000 visitants dels 300.000 que actualment ja es desplacen a les caves.

La inversió total, una vegada ja acabat el projecte, pot rondar els sis milions d’euros i a més de les aportacions del propi ajuntament també es finança amb 1,2 milions d’euros dels fons FEIL del 2009 i ara el Govern central s’ha compromès amb 600.000 euros més en el pressupost del 2010.

L’alcalde de Sant Sadurní, Joan Amat, s’ha mostrat convençut de la viabilitat del projecte i assegura que serà un revulsiu extraordinari tant per al municipi com per tot el Penedès. “Volem potenciar i estimular el comerç, la gastronomia i les instal·lacions hoteleres de la zona”, ha apuntat Amat durant la presentació del projecte.


El Centre d’Interpretació vol ser un complement enoturístic de les visites als cellers FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa