VadeVi
El Gran Juvé & Camps celebra les cinquanta veremes
  • CA

El celler Juvé & Camps està d’aniversari, enguany celebren les cincuanta veremes del seu cava Gran Juvé & Camps. Val a dir que aquest cava, procedent de la Propietat d’Espiells, només s’elabora en les anyades més excepcionals, el que ha suposat des dels inicis una fita per al celler. La primera ampolla d’aquest Gran Reserva Brut va néixer al 1972 i, per a la ocasió, vesteix des d’ara un renovat disseny que marca l’inici d’una nova etapa. Juvé & Camps sempre ha apostat per les llargues criances i per la cerca de l’excel·lència; fruit d’això i de les millors terres neix el cava Gran Juvé & Camps.

Segons el descriuen al celler, aquest cava gaudeix d’un expressiu color daurat que manté les tonalitats pàl·lides malgrat la seva llarga criança de 42 mesos de mitja en ampolla. Penetrant, complex, alegre i molt fresc. Així parlen del cava que, diuen, que, sent un Gran Reserva, conserva una enorme frescor on es distingeixen les notes de flors blanques i fruites carnoses. La seva complexitat creix progressivament i molt aviat apareixen lleugers aromes torrats i fons de mel. A la boca és intens, suggeridor i summament agradable. La seva efervescència acaricia el paladar mostrant la cremositat de la seva escuma. Untuós i molt persistent, s’acomiada deixant les aromes més delicades i profundes.

Juvé & Camps és un dels cellers familiars del Penedès, actualment presidit per Joan Juvé tot i que la família porta segles dedicada a la viticultura. Compten amb 271 hectàrees de vinya cultivades de forma 100% ecològica i a les seves caves subterrànies del celler de Sant Sadurní d’Anoia neixen marques com Juvé & Camps La Capella, Gran Juvé & Camps, Milesimé, Blanc de Noirs, Reserva de la Familia, Essential, Reserva Cinta Púrpura, Sweet i el Brut Rosé.

Per altra banda, al celler d’elaboració a Espiells obtenen els vins base cava i s’elaboren els vins blancs Ermita d’Espiells, Miranda d’Espiells, Gregal d’Espiells i Flor d’Espiells, els rosats Ermita d’Espiells Rosé i Aurora d’Espiells Rosé, i els negres Casa Vella d’Espiells, Viña Escarlata i Iohannes, un vi d’autor per guarda elaborat en homenatge al fundador del celler.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa