El grup Torres assoleix 231 milions d’euros de facturació el 2012

El centre de visites de Torres a Pacs del Penedès. Foto: VADEVI.cat

El grup vitivinícola Torres ha tancat l’any 2012 amb bons resultats. La facturació de vendes ha augmentat un 7’8%, assolint la xifra de 231 milions d’euros.

Destaquen els bons resultats obtinguts per la matriu de Miguel Torres, S.A., amb un augment en volum del 2’8%, i d’un 7,3% en euros, de la filial de Xina amb unes vendes totals de 25 milions d’euros i un creixement del 14% en relació amb el 2011 (ajudat per l’apreciació del yuan) i de Xile amb una facturació de 18’7 milions d’euros i un creixement del 9%.

D’altra banda, les vendes als països BRIC (Brasil, Rússia, Índia i Xina) han tingut creixements notables. Ara bé, a Brasil i Índia, les filials de Torres acumulen pèrdues en total de l’ordre de 2,5 milions euros. L’empresa, però, assegura que amb una visió a llarg termini “confia arribar al break-even [equilibri entre costos i vendes] en els propers anys”.

Aquest 2012, a causa de l’extrema sequera, la producció dels vinyars propis s’ha vist reduïda considerablement. Aquesta mateixa sequera ha augmentat el cost de les “holandes” (destil·lats del vi) per a l’elaboració de brandi, cosa que implicarà un increment molt rellevant dels costos al llarg del 2013 i una baixada del benefici en relació al 2012.

Aquest any 2013 comença amb èxit a l’Estat espanyol, i també pel que fa a les vendes de brandi en general. Però l’exportació de vi, sobretot a Europa, ha disminuït al llarg d’aquest primer trimestre, possiblement per l’estancament que està patint la UE.

Seguint amb l’objectiu de reducció del CO2, l’empresa ha instal·lat a la fi de 2012 una caldera de biomassa que li permetrà processar la brisa de la verema i els sarments de la poda, amb un estalvi d’un milió de Kw/h/any elèctrics. Així mateix, al Celler de La Rioja (Labastida) s’han instal·lat plaques fotovoltaiques, aerogeneradors i una caldera de biomassa. El Celler produirà així un 60% de l’electricitat necessària gràcies a les energies renovables.

Des de primers de setembre va assumir la Direcció general Miquel Torres Maczassek, després de romandre 3 anys a Xile on va aconseguir augmentar les vendes un 37% i passar d’una situació de pèrdues a un benefici del 10%.

Segons l’empresa, les vendes globals pel 2013 es preveuen similars a les del 2012.

Nou comentari