A l’edició 2015 dels premis Gourmand World Cookbook i en la categoria temàtica de llibres educatius sobre begudes, ha estat guardonat el llibre “100 Coses que cal saber de vins» de l’enòleg i col·laborador de VADEVI.cat Àngel Garcia Petit.
Els premis Gourmand són un concurs internacional, obert a totes les llengües, que es dóna als treballs que tenen a veure amb el periodisme, la literatura gastronòmica i sobre vins. Es tracta d’una competició lliure i oberta per a llibres sobre gastronomia publicats en diversos idiomes i països. Fundada el 1995 per Edouard Cointreau, president de la Fira Cookbook París, el premi guardona cada any les publicacions que es destaquen en les seves diferents categories.
Els guardonats d’enguany a la categoria: Drink Education">, són:
– Alemanya – Mit wein und uber wein, Dr. Med Hans Josef Penmartz ( Mauer )
– Argentina- La vuelta al mundo en 80 copas, Fernando Arellano ( Albatros )
– Bèlgica – Wijnkopsgids 2015, Frank van der Auswera ( Vrijdag )
– Canadà- Vive le vin, Karine Duplessis- Piche ( La Presse )
– Corea del Sud- The art of wine tasting, Moonsong Bang, Sanglo Bang ( Wine Vision )
– Escòcia- A pocket guide to wine – Wine Tube ( Birlinn )
– Espanya – Castellà- Laberinto de luz y vino tinto, FJ Martin Camacho ( Fundacion Rebross )
– Espanya – Català – 100 coses que cal saber de vins, Angel Garcia Petit ( Cossetania)
– EUA- Wine, a tasting course, Marnie Old ( DK Adult )
– França – Guide des vins en biodynamie, Evelyne Malnic ( Feret )
– Guatemala- Diccionaro de Sommelier para amantes del vino , Rene Garcia ( Escuela Espanola de Sommelier )
– Polònia– Zrodnia i Wina, Michal Bardel ( Znak )
– Portugal – Dicionario ilustrado do vinho do Porto, Manuel Pintao, Carlos Cabral ( Porto Editora )
– Regne Unit- The concise guide to wine and blind tasting, Noel Burton, James Flewellen ( Acheron Press )
– Sud-àfrica- Love your wine, Cathy Marston ( Bookstorm )