VadeVi
El Meeting internacional Rutes del Vi uneix esforços amb el Congrés d’art i paisatge vitivinícola

La tercera edició del Congrés d’art i paisatge vitivinícola, que se celebrarà el proper mes de juny de 2011, incorporarà en un dels seus blocs el Meeting internacional Rutes del Vi, que en els darrers anys s’ha celebrat a Vilafranca del Penedès. La capital i Subirats han decidit unir esforços en l’àmbit de la promoció de l’enoturisme i el paisatge de vinya i concentren en una sola convocatòria les dues propostes que impulsen.

El III Congrés d’art i paisatge vitivinícola tindrà lloc els dies 2 i 3 de juny de 2011 als dos municipis. Els alcaldes han presidit una roda de premsa per donar a conèixer les novetats d’aquesta edició. El Congrés és un espai de reflexió sobre el paisatge vitivinícola, el seu potencial estètic i els problemes que l’afecten (urbanització del territori, infraestructures).

El director, Miquel Vidal, ha comentat que es plantegen tractar aquestes qüestions de forma útil, convertint el Congrés en una eina que aporti idees i solucions. El paisatge vitivinícola del Penedès té valor mediambiental i de salut, però mantenir-lo en bones condicions també aporta valors econòmics, perquè està directament relacionat amb la qualitat del producte que es produeix, el vi i el cava.

Alguns dels temes que es tractaran són les transformacions territorials i l’afectació a la identitat paisatgística. En aquest bloc s’hi inclou de forma monogràfica el Meeting internacional Rutes del Vi que presentarà experiències a nivell local (Penedès), europeu (França i Alemanya) i internacional (Napa Valley – EUA). Una taula rodona sobre la recerca de noves sinergies i la presentació de conclusions i propostes completen la programació.

Destaca la presentació del projecte ‘Mira vinya’, que inclou 5 miradors singulars del Penedès. Aquesta va ser una proposta del primer congrés, que s’ha estat treballant i que veurà el seu fruït, se’n presentaran 3 d’acabats, a la convocatòria del juny. Igualment, s’ha preparat com a novetat el recorregut ‘Vinyafranca’, que permetrà visualitzar diferents construccions efímeres ubicades en diferents punts del paisatge. El recorregut s’iniciarà a Subirats i finalitzarà a Vilafranca.

En el comité organitzador del Congrés d’Art i Paisatge hi ha l’ICEA (Institució Catalana d’Estudis Agraris), secció de l’IEC, i Vallgrasa centre de les arts del Parc del Garraf-Area de parcs de la Diputació de Barcelona.


Visita a Torre-Ramona FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa