VadeVi
El Penedès prepara una jornada sobre el xarel·lo

El xarel·lo és una de les varietats típiques i pròpies del Penedès. Tant és així que el Pla Estratègic de la DO estableix, com un dels punts importants, el foment i la potenciació dels vins bancs i concretament de al varietat de raïm xarel·lo; i per això el Consell Regulador juntament amb l’Incavi prepara una jornada tècnica per aprofundir en el conexeiment i difusió del xarel·lo.

Serà el proper 10 de novembre al Fòrum Berger Balaguer de Caixa Penedès, de Vilafranca del Penedès. La jornada, que finalitzarà amb un tast de vins d’aquesta varietat conduït per Jordi Raventós, Nas d’Or 2008, servirà per donar a conèixer els resultats de diferents estudis d’investigació sobre el xarel·lo, tant des d’un punt de vista físic, com químic, aromàtic i organolèptic, la serva vaiabilitat genèrica, la caracterització aromàtica dels seus vins i la seva tipificació.

D’altra banda també hi ha previstes dues taules rodones amb la presència d’elaboradors i enòlegs de vins de xarel·lo. Una d’elles estarà dedicada a les diferents formes d’elaboració del xarel·lo i l’altra tindrà com a a protagonistes el xarel·lo i el cava.

El president de la DO Penedès, Francesc Pasqual, ha assegurat en la roda de premsa de presentació de la jornada que “a nivell de cultiu i tecnològic, és una varietat molt avançada i que està generant productes de gran qualitat”, i ha subratllat que, com que és versàtil, “permet diferents tipus d’elaboracions, tant de vi jove, criança o cava”.

Per la seva banda, el director general de l’Incavi,Oriol Guevara, assegura que “té sentit promoure aquells elements que dónen identitat al territori, i el xarel·lo en dóna al Penedès”. Segons Guevara, és per això que, “l’Incavi porta anys investigant en el potencial de les avrietats autòctones i difonent aquests estudis”. De fet, segons fonts de l’Incavi, també s’està treballant en altres varietats de raïm com el trepat, la malvasia de Sitges, el picapoll, la garnatza blanca i negra i la parellada.

La jornada començarà a les 9 del matí i acabarà amb un dinar. El cost d’inscripció és de 50 euros i cal reservar la plaça abans del 6 de novembre a través de l’Incavi.


El director general de l’Incavi Oriol Guevara i el President de la DO Penedès Francesc Pasqual FOTO: INCAVI

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa