VadeVi
El primer vi de gel amb denominació de origen de l’Estat és del Penedès

El Consell Regulador de la DO Penedès ha decidit autoritzar la producció de vi de gel sota uns estàndards de qualitat concrets i emprant tècniques artificials per a congelar el raïm, cosa que no s’havia fet fins ara a l’Estat espanyol. Vi Dolç de Fred és la nova nomenclatura dintre de la DO Penedès sota la qual s’acollirà aquest tipus de vi que es caracteritza per l’alta concentració de sucre que marida perfectament amb les postres.

El primer vi de gel que es comercialitzarà amb aquest nom és el que elabora el celler Gramona, i la primera anyada que sortirà al mercat amb denominació d’origen serà la de l’any 2009.

Des de l’any 1997 Gramona fa aquest vi a partir de les varietats riesling, moscatell de gra petit i gewurztraminer. El preu, molt ajustat donat el costós procés d’elaboració, està al voltant de 15€.

Els vins de gel han estat tradicionalment elaborats a Canadà, Alemanya i Àustria, on el raïm es recull després de patir durant diversos dies temperatures de fins a -8º C a la intempèrie. D’altra banda, al Penedès el raïm es congela mitjançant tècniques artificials entre les quals es preveu l’ús de càmeres frigorífiques o gel sec.


El vi de gel de Gramona és el primer vi de gel amb DO, en aquest cas, amb DO Penedès FOTO: GRAMONA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa