VadeVi
El Priorat, exemple per als viticultors francesos
  • CA

Que la comarca del Priorat, amb les dues denominacions d’origen al capdavant, és un referent del sector vitivinícola mundial és un fet. Prova d’això és que professionals d’altres països amb gran potencial tenen un interès creixent en saber com treballen els viticultors i enòlegs locals.

És el cas d’una desena de professionals del sector vitivinícola arribats de França (Bordeus, París, Carcassona…) i que al llarg d’aquest cap de setmana visitaran diverses vinyes i cellers de la DO Montsant i la DOQ Priorat.

Venen a descobrir el potencial dels vins que s’elaboren a la comarca, que bé coneixen per la premsa especialitzada. Però, per damunt de tot, perquè estan convençuts que el cultiu de la vinya i l’elaboració de vi a la comarca es regeix per criteris de respecte als ceps, l’entorn natural i la biodiversitat. En aquest sentit, confessen que “aquí els viticultors i enòlegs són més curosos que a França”, i per tant que venen “a aprendre d’aquesta gent, de com treballen en aquesta comarca meravellosa”.

Durant la seva estada visitaran diversos cellers de les DO Montsant i Priorat que són exemple d’aquesta cura per l’entorn. Veuran els cellers Capafons-Ossó (DOQ Priorat – DO Montsant), Ficaria Vins i l’Agrícola Falset-Marçà (DO Montsant), Clos Mogador, Joan Simó i Burgos Porta (DOQ Priorat), cellers que treballen amb especial atenció i respecte envers l’entorn natural. Allà realitzaran, lògicament, tasts dels vins que s’hi elaboren i assenyalen que “tastar els vins en aquest ambient i envoltats de la gent que els fa possibles és una experiència diferent”.

També tenen gran interès en conèixer les instal·lacions del Parc Tecnològic del Vi de Falset (VITEC), un equipament dedicat a la investigació i del que no en tenen un referent similar.


Vinyes del Celler Capafons-Ossó. FOTO: DO PRIORAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa