VadeVi
El sommelier Josep Roca dissenya una aplicació per l’Iphone i l’Ipad sobre els seus 153 vins preferits

Els amants del vi tenen una nova eina per saber escollir millor una ampolla per a cada moment i paladar. Es tracta del The Top 153 wines of 2010, elaborat pel sommelier del Celler de Can Roca de Girona, Josep Roca. No es tracta d’un rànquing personal dels millors vins sinó d’una compilació minuciosa –hi porta treballant des del 2003- de fotografies, històries personals i característiques dels vins preferits del sommelier.

Aquest dimarts s’ha fet la presentació d’una aplicació per Iphone i Ipad d’aquesta compilació. Es tractad ‘una aplicació revolucionària en el món de l’enologia que aprofita al màxim el potencial de les noves tecnologies i que està disponible en català, castellà i anglès. L’aplicació ha estat molt ben acollida entre els usuaris com ho mostra el fet que sense haver fet publicitat prèvia, ja ocupa el quart lloc en el ‘top ten’ de les novetats de descàrregues.

L’aplicació es pot descarregar (costa 4,99 euros) al mòbil i permet consultar les característiques de cada vi, veure en imatges la cara dels qui l’elaboren, la terra on neixen els ceps, el celler i la pròpia ampolla. Tots els textos han estat escrit per Roca que, des del 2003, està fent una tasca de recerca per recopilar informació de centenars de cellers d’arreu del món. El sommelier té un fons ja de 5.500 imatges, de les qual 900 han estat usades per aquesta nova aplicació. Es tracta d’imatges cedides pels cellers però també de fetes personalment pel fotògraf Quim Turón a petició del propi Josep Roca.

Les explicacions no se cenyeixen estrictament a les característiques d’una anyada singular sinó que recullen l’essència de cada celler i també l’ampli bagatge de Josep Roca en el món del vi. Per això, alguns textos estan més a prop de la poesia que de la pura descripció.

Un apartat destacat pels vins de l’Empordà
L’aplicació està dividida en cinc blocs. Per una banda, es fa un recull de 45 plats i vins del Celler on es mostra el maridatge que se’n fa des del restaurant, també hi ha una selecció de vins de la regió del Riesling (Alemanya), una altra de la Borgonya (França), una tercera selecció –aposta personal del sommelier- pels vins de l’Empordà i un darrer apartat on hi ha una selecció personal de Josep Roca on comenta els seus 12 vins preferits de tot el món.

“He volgut situar els vins de l’Empordà a l’alçada dels millors del món perquè s’estan fent millores constants i la relació dels vins de casa és ascendent”, ha argumentat Roca que ja ha avançat que l’aplicació anirà incorporant nous vins recomanats en un futur. “Serà una eina viva”, ha indicat Roca que creu que el fet de no fer-ne una difusió massiva i que sigui “fàcil de descarregar” és una bona idea. “Si reduïm l’accés, concedim un cert privilegi als qui realment estan interessats”, ha reflexionat Roca.

La iniciativa compta amb el suport del Patronat de Turisme Costa Brava-Pirineu de Girona i s’emmarca en la celebració del centenari de la Costa Brava.


Josep Roca és el sommelier d’El Celler de Can Roca, restaurant amb tres estrelles Michelin FOTO: CLICK ART FOTO

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa