VadeVi
El Vi A Punt clou el cicle ‘Les presències del vi’ amb una tertúlia entorn al cava

Després d’un any de tertúlies a l’Ateneu Barcelonès, organitzades per El Vi A Punt, entorn de les diferents denominacions d’origen catalanes, arriba el torn del Cava. Aquesta serà la darrera tertúlia, la que se centrarà en una denominació d’orígen que tot i transcendir les fronteres del Principat, es considera eminentment catalana, o almenys, així l’identifiquen molts dels consumidors catalans. “La història i el pes específic de la indústria i les seves repercussions socio-econòmiques en el territori són innegables”, diu Oriol Pérez de Tudela, impulsor de les tertúlies.

Aquest dimecres al vespre, i després de les onze denominacions d’origen catalanes de vi tranquil, arriba l’efervescència del cava, habitualment vinculat a la festa però cada cop més arrelat a la taula catalana durant tot l’àpat.

On és el Cava en l’actualitat? És una indústria que depèn fonamentalment de l’exportació, i més encara, de la comparació amb el seu referent del nord? El coneixem bé? Quines oportunitats ha de buscar en els mercats del futur? L’objectiu de la tertúlia és respondre aquestes i moltes altres preguntes, i per això, com sempre, hi haurà representants del sector.

En aquest cas dels cellers Agustí Torelló Mata, una de les marques que s’ha consolidat com a referència de qualitat entre els cavistes de mida mitjana, i de Cava Berdié, una marca jove que aporta noves veus al mercat.

El cicle de tertúlies Les Presències del Vi, que va començar el gener passat amb una tertúlia sobre la DO Alella i que ha seguit rigorosament l’ordre alfabètic durant els 12 mesos de l’any fent una tertúlia mensualment, arribarà així a la seva fi aquest dimecres. Després de la presentació de la DO i els dos cellers així com el tast d’alguns dels vins es farà, com és habitual, el sopar-tertúlia. Com sempre, el preu de les dues sessions és de 27 euros i el preu per assisitir a les presentacions i el tast dels dos cellers és de 5 euros.

Les persones interessades en assistir a aquesta darrera tertúlia han de reservar plaça al mateix restaurant de l’Ateneu Barcelonès o a través d’El Vi A Punt.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa