El vi català, amb 5 estrelles

Els vins de les 12 DO catalanes es podran tastar a 15 hotels de luxe barcelonins

La presentació de l’acció s’ha fet a la terrassa de l’Hotel Claris de Barcelona. D’esquerra a dreta, el president de l’INCAVI, Jordi Bort, la tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, el president del Gremi d’Hotels de Barcelona, Jordi Clos i el Conseller Josep Maria Pelegrí. Foto: Joan Nebot

Quinze hotels de Gran Luxe i 5 estrelles de Barcelona participaran, del 17 al 23 de setembre, en la setmana dels vins catalans als hotels de Barcelona. La primera edició de la iniciativa “HOTELS AMB D.O.” neix fruit de la col·laboració entre el Gremi d’Hotels de Barcelona i l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI).

Durant les sessions, s’organitzaran tastos de vins catalans amb denominació d’origen als espais més emblemàtics de cada hotel, on els participants descobriran els principis bàsics del tast i interessants consells pràctics. Així mateix, coneixeran les dotze D.O. catalanes i tastaran 6 grans vins en l’ambient exclusiu dels hotels de luxe de Barcelona.

Aquesta activitat està oberta a tots els ciutadans. Durant cada sessió es descobriran els principis bàsics del tast i es donaran interessants consells pràctics, a més de conèixer les 12 D.O. catalanes i de tastar 6 vins diferents. A més, les persones que participin en aquesta iniciativa, que té un preu de 15 euros, rebran una invitació per assistir a la ‘Mostra de Vins i Caves de Catalunya’. Enguany, el certamen tindrà lloc a partir del 21 de setembre a l’Arc del Triomf, coincidint amb les Festes de la Mercè de Barcelona. Les places són limitades i la reserva s’ha de formalitzar a través de la pàgina web www.hotelsambdo.cat.

Els hotels que hi participen són Abac Restaurant & Hotel, Casa Fuster, Claris, Gran Hotel La Florida, Hotel Rey Juan Carlos I, Le Meridien Barcelona, Majestic Hotel & Spa Barcelona, Mandarin Oriental Barcelona, Miramar Barcelona, DO: Plaça Reial, Hilton Barcelona, Meliá Barcelona, Ohla Hotel, Omm y Pullman Barcelona Skipper.

El conseller d’Agricultura Josep Ma. Pelegrí i el president del Gremi d’Hotels de Barcelona, Jordi Clos, acompanyats de la tinent d’Alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens i del director de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Jordi Bort, han presentat avui aquesta iniciativa pionera a Catalunya.

El conseller Pelegrí, en la seva intervenció, ha valorat molt positivament aquesta iniciativa, ja que permetrà que els “ciutadans catalans i també el turisme que ens visita coneguin de primera mà i valorin la qualitat dels vins que es fan al país, que tenen un nivell d’excel·lència molt elevat i que no deixen de ser un actiu destacat de la nostra oferta turística de qualitat”.

Pelegrí ha aprofitat l’acte per demanar que la presència de vins catalans de qualitat sigui cada vegada més freqüent en la restauració de Catalunya. En aquest sentit, ha manifestat que “no podem oblidar el nostre mercat. Per poder sortir a fora primer hem de ser forts a casa nostra, conèixer i valorar allò que tenim perquè no s’estima allò que no es coneix. Tenim un mercat català que s’ha de consolidar, que s’ha d’incrementar. En aquest sentit, hem de treballar perquè augmenti el consum de vi i cava català en la restauració de Catalunya”.

Els vins participants, en breu

El llistat dels vins que es podran tastar i que aporten els cellers, “encara està per tancar” segons ha explicat el director de l’INCAVI a VADEVI.cat. “L’INCAVI ha fet la petició als Consell Reguladors de les 12 DO d’àmbit català, i cada DO fa una selecció dels vins segons el seu criteri intern. Alguna DO presenta vins d’un sol celler i d’altres de diversos”. “Encara hi ha alguna DO que no els ha concretat, per això encara no tenim el llistat definitiu, que esperem tancar en poc temps”, ha explicat Bort, que durant la roda de premsa ha dit que: “Agraïm als cellers que amb la seva participació representen la seva DO i contribueixen a divulgar-la”.

La tinent d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, ha assenyalat que “iniciatives com aquesta, que incrementen l’oferta d’oci de la nostra ciutat, responen al model turístic impulsat pel govern municipal. A més d’atraure un turisme de qualitat, la nostra prioritat és assolir l’equilibri i l’encaix amb la ciutadania i amb la resta d’activitats que tenen lloc a la ciutat. Justament, en moments com els actuals- ha dit- el que es busca és optimitzar els recursos, productes i espais hotelers singulars de Barcelona, que ara per ara, són majoritàriament utilitzats pels visitants que s’allotgen a l’hotel”.

Recasens ha afegit que en moments com els actuals, “cal ser més creatius i innovadors que mai, especialment en la promoció d’aquells sectors que generen activitat econòmica i, per tant, ocupació. Especialment ens mostrem satisfets que des dels hotels de la ciutat es faci una activitat tan important com és la promoció i divulgació de vins amb D.O.”.

El president del Gremi d’Hotels de Barcelona (GHB), Jordi Clos, ha agraït el suport de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona en el desenvolupament d’aquestes accions que “per la nostra entitat tenen com a objectiu principal la dinamització econòmica de la ciutat i el sector hoteler, el qual es manté com un dels principals motors de la ciutat.” “En aquest sentit, constantment intentem innovar i crear noves iniciatives per dinamitzar el consum.”

D’altra banda, el president del GHB ha valorat l’excel·lent qualitat del professorat que impartirà les sessions, “entre els quals s’hi troben professionals altament reconeguts que formen part del quadre de professors de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona”.

L’esdeveniment ha estat impulsat pel Gremi d’Hotels de Barcelona i l’INCAVI, dependent del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya; i compta amb el suport i la col·laboració de l’Àrea d’Economia, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona i l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona.

Nou comentari