Amb l’objectiu d’enfortir els intercanvis econòmics entre el nord i el sud de Catalunya, la revista Terre de Vins i el grup de premsa GSO, que inclou les publicacions Sud Ouest, l’Indépendant, Midi Libre i Centre Presse, en col·laboració amb el Consell Interprofessional dels vins del Rosselló (CIVR), han creat el saló Terra de Vins de Catalunya.

la Fira, que es farà del 20 al 22 gener de 2012, aplegarà els vins, productes locals i ènoturisme de banda i banda de la frontera a Perpinyà en una única activitat que afavorirà que els productors catalans de les dues bandes dels Pirineus puguin reunir-se i compartir experiències sobre el vi i la resta de productes locals, segons informa l’Indépendant.

Una fira professional i alhora oberta al públic
D’una banda serà un saló professional, reservats a expositors que siguin elaboradors i viticultors independents o associats en cooperativa, però alhora serà un esdeveniment obert al públic en general que podrà gaudir, descobrir i comprar una gamma de productes procedents exclusivament del territori català.

S’organitzaran tallers gratuïts i oberts al públic on els visitants poden aprendre sobre l’enologia i el vi en general, en temes com la conservació de vins, les varietats de raïm cultivades a Catalunya i el maridatge amb diversos plats. Durant els tres dies hi haurà 11 tallers que es dividiran entre els relacionats amb el vi i els dedicats a la cuina, amb la col·laboració de l’associació de cuiners Toques blanches du Roussillon.

L’esdeveniment es durà a terme a la Sala Satèl·lit del Parc d’Exposicions de Perpinyà del 20 al 22 gener de 2012, alhora que a pocs metres, al Gran Saló del parc, es duran a terme els salons dedicats al sector immobiliari i a l’estalvi d’energia. D’aquesta manera aquests importants esdeveniments es beneficiaran mútuament amb visitants addicionals gràcies compartir la localització en un mateix indret.


EL PRIMER SALÓ EN APLEGAR ELS VINS CATALANS DEL NORD I DEL SUD ES FARÀ A PERPINYÀ EL GENER DEL 2012 FOTO: TERRE DE VINS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa