El Patronat de La Passió de Vilalba dels Arcs, amb la col·laboració del Consell Regulador de la DO Terra Alta, organitza una degustació comentada de vins elaborats pels cellers de Vilalba dels Arcs.

El tast es celebrarà el dissabte 23 d’abril a les 11 del matí a la Sala del Casal Rossinyol. Les places són limitades i és aconsellable formalitzar la inscripció prèvia.

Aquesta activitat es celebra en el marc de La Passió de Vilalba dels Arcs i un dels atractius principals que té el tast és la presentació de l’anomenat Vi de la passió, elaborat cada any seguint les costums existents en temps de Crist.

En temps de Jesucrist, els galileus recollien el raïm madur de les vinyes velles amb els falçons i els cistells de vímet. Els ports es feien amb un ase que damunt el llom duia una sàrria per col·locar els cistells. El gra del raïm era separat de la rapa i trepitjat fins obtenir el most. Finalment es dipositava el most juntament amb la pasta del gra dins d’unes gerres per fermentar el most, després es dipositarà amb àmfores. En finalitzar la primera fermentació a les gerres es trasllada el most a les àmfores per una segona fermentació. Una vegada acabada la depuració del vi, mitjançant els diferents transvases es segella amb argila per conservar les qualitats del vi més temps, dins de llocs subterranis per resguarda’l del clima..


El Vi de la Passió es dóna a tastar juntament amb altres vins dels cellers del poble FOTO: DAVID TORMO


Els organitzadors han decidit canviar el dia del tast de dijous a dissabte perquè hi pugui assistir més gent FOTO: DAVID TORMO


EL TAST DEL VI DE LA PASSIÓ ES VA FER AL CASAL MUNICIPAL ROSSINYOL FOTO: VADEVI.CAT


El Vi de la passió es cull a mà FOTO: PASSIÓ DE VILALBA DELS ARCS


La tria entre la rapa i el gra es fa manualment FOTO: PASSIÓ DE VILALBA DELS ARCS


S’ha deixat fermentar en àmfores que s’obriran el Dijous Sant FOTO: PASSIÓ DE VILALBA DELS ARCS


EL VI DE LA PASSIÓ ENVELLEIX EN ÀMFORES COM LES DE FA 2000 ANYS FOTO: VADEVI.CAT


Les àmfores s’obriran aquest dissabte al casal municipal Rossinyol FOTO: DAVID TORMO

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa