El vi, el secret de la vida eterna

El vi, font de la vida eterna?

S’anomena resveratrol, i és un component que incrementa l’activitat de la proteïna SIRT1, l’encarregada de protegir l’organisme de les malalties i que permet renovar el mitocondri, la causant de l’envelliment dels animals. Ara un estudi publicat a la revista “Science” ha descobert l’amagatall d’aquesta meravella de la biologia: el vi.

Els autors de l’estudi creuen que el resveratrol podria en un futur proper tractar i prevenir malalties relacionades amb l’envelliment. “Mai a la història de la farmacologia s’ha descobert una molècula que es lligui a una proteïna i l’activi amb la velocitat amb què ho fa el resveratrol amb la SIRT”, assegura el professor David Sinclair, un genetista del Departament de Farmacologia de la Universitat de Harvard que ha participat en l’estudi. “Algunes persones podrien viure fins a 150 anys!”, apunta l’investigador sorprès pel descobriment que viu al vi.

L’estudi destaca alguns clínics amb casos de càncer, de malalties cardiovasculars i d’insuficiència cardíaca, de diabetis tipus 2, d’Alzheimer, de Parkinson o cataractes, i els investigadors no descarten que serveixi per combatre unes 20 malalties més a base d’endarrerir l’envelliment. El vi, doncs, científicament fa vida.

Nou comentari