El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural organitza, a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA), la participació de 15 empreses catalanes del sector agroalimentari (nou del món del vi i el cava) en la fira Foodex, que se celebra a Tòquio, de l’1 al 4 de març.

Amb una periodicitat anual, es tracta del Saló Internacional d’Alimentació i Begudes més important de Japó, adreçat exclusivament al públic professional, amb notable influència en l’àrea asiàtica més propera: importadors, distribuïdors, compradors del sector del càtering i la restauració formen el gruix dels visitants.

Foodex està considerada com la tercera fira més gran del món, i és un punt d’entrada ideal per a promocionar els productes alimentaris i les begudes en aquella àrea geogràfica. L’anterior edició va comptar amb la participació de 67 països i 2.000 estands estrangers, constituint un important aparador per a les empreses interessades a introduir-se en el mercat japonès i asiàtic, així com a consolidar la seva presència.

Japó és un país occidentalitzat en els costums. Tanmateix, cal tenir en compte que la relació personal és molt important en els negocis. Per això, la presència activa d’una empresa en una fira japonesa és una bona manera de mostrar interès i compromís en aquell mercat.

Així, tenint en compte aquest indicador, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural promou la participació d’empreses agroalimentàries en aquest saló, amb vistes a generar una plataforma propícia per als negocis amb l’Extrem Orient.

Empreses que participen en l’estand de Catalunya:

Aneto SL / brou / Artés (Bages)
Canals & Munné SL / vi i cava / Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès)
Cava Recaredo SA / vi i cava / Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès)
Comercial Apícola Rossend Margalef SL / mel / El Perelló (Baix Ebre)
Covides SCCL / vi i cava / Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)
De Muller SA / vi i cava / Reus (Baix Camp)
Dialcat SL / porcí, boví, oví / Barcelona
Edetària / vi / Gandesa (Terra Alta)
Especialitats M. Masdeu SL / bases de galeta / Puigdàlber (Alt Penedès)
IBK Tropic SA / Closques de fruita natural / Barcelona
Impacto y Acción SA (Mas Rodó) / vi i cava / Barcelona
Llopart Cava SA / vi i cava / Subirats – Els Casots (Alt Penedès)
Masia Puigmoltó SA / vi i cava / Castellet i la Gornal (Alt Penedès)
Mata i Coloma SA / cava / Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès)
Siró & Xavi SL / seitons en vinagre i anxoves / Palafolls (Maresme)


El cava marida molt bé amb la cuina japonesa FOTO: RITA LAMSDORFF

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa