Estalvi i eficiència són mots cada vegada més emprats en el món de l’empresa i, fins i tot, en la política. En temps de crisi -i quan no n’hi ha- tot suma. El clúster Innovi dinamitza ara un projecte aplicable al sector vitivinícola, conjuntament amb la Universitat Rovira i Virgili. L’objectiu de la iniciativa és oferir una visió general de les mesures d’estalvi i eficiència per poder-lo aplicar en la indústria de la producció. Ja s’han fet informes i auditories en tres cellers mitjans i grans.

Un dels aspectes d’anàlisi és el pic de consum durant la verema, que es creu que s’hauria de minimitzar. Entre les idees a desenvolupar hi ha la creació d’una planta de biomassa en un celler per a destinar-la a necessitats energètiques.

Innovi representa és una associació sense ànim de lucre enregistrada com a AEI (associació d’Empreses Innovadores) del Ministeri d’Indústria. La missió es promoure la competitivitat de les empreses del sector vitivinícola català i sector auxiliar, per poder afrontar favorablement la globalització a través de la innovació.

La visió d’INNOVI és la consolidació de la regió vinícola de Catalunya com a referent en matèria d’innovació i qualitat global.


Un temporer treballa en la verema, a l’Alt Penedès FOTO: ROBERT RAMOS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa