VadeVi
El Vijazz supera les expectatives i es consolida amb la seva tercera i millor edició

El Caixa Penedès Vijazz d’aquest any ha superat les expectatives. Amb una afluència de 45.000 persones -superior a les 40.000 previstes- i un èxit rotund de les activitats paral·leles a la fira i als concerts, els organitzadors asseguren que ha estat la millor de les tres edicions celebrades fins ara.
[[frase]]
El compliment del principal objectiu també ha estat ben valorat pels organitzadors. La potenciació de les activitats paral·leles ha tingut el seu efecte. D’una banda, les sessions de tast han tingut un públic de 700 persones, un centenar de les quals en els tastos enogatronòmic en un format més reduït. De fet, la majoria de reserves ja estaven fetes abans de començar el festival, moltes d’elles a través del Facebook. D’altra banda, les visites als cellers també han estat tot un èxit. Tot i que aquest any s’ha triplicat l’oferta respecte les dues edicions anteriors, s’han omplert totes les places -400 persones-.

D’altra banda, les dues activitats principals -els concerts i la fira- han tingut també gran èxit entre els assistents. S’han servit 55.000 degustacions i hi ha hagut una gran assitència en els concerts, especialment en el de Paquito de Rivera i Chano Dominguez, amb una assistència d’unes 5.000 persones.

Internacionalització
Abans era un objectiu a mig termini però després de l’èxit d’aquesta edició, ja s’ha convertit en un objectiu a curt termini. Es tracta d’internacionalitzar el festival. Així ho han explicat fonts de l’organització que han constatat un increment de visitants estrangers, malgrat no editar informació sobre el festival en anglès. Asseguren que alguns han vingut expressament i que d’altres aprofiten la seva estada a la costa daurada per apropar-se a Vilafranca.

De totes maneres, per internacionalitzar el Caixa Penedès Vijazz caldrà resoldre alguns obstacles, ja que la capacitat de l’espai és limitada. Els organitzadors asseguren que “sempre es primarà la qualitat i que la gent es trobi a gust” però no han aclarit si pensen en ampliar espais o alllargar els dies del festival.


El saxofonista cubà Paquito D’Rivera és una de les grans figures del ViJazz FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa