VadeVi
El Vinseum de Vilafranca ja és oficialment museu

Després d’anys d’esforç per adequar-se als requeriments tècnics de la legislació vigent, finalment VINSEUM Museu de les Cultures del Vi de Catalunya ja forma part del Registre de Museus de Catalunya, el mapa oficial que inclou els centres museístics que compleixen la normativa establerta per la Llei de museus.

La inscripció garanteix al VINSEUM una difusió conjunta a la guia anual de museus de Catalunya; un major accés a l’assessorament per part de la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat i també dóna accés a les diverses línies d’ajuts i subvencions que la legislació museística preveu per aquest tipus d’equipaments.

A Catalunya hi ha més de 400 museus i col·leccións, però només 166 (fins ara 165) formen part del Registre de Museus. A l’Alt Penedès, el VINSEUM, juntament amb el Museu d’Arqueologia de Catalunya-Olèrdola, són els únics museus inclosos al Registre.

Primeres activitats
Com cada any, VINSEUM celebrarà el Dia Internacional dels Museus el proper dimecres 18 de maig amb una jornada de portes obertes al Museu, però per al VINSEUM la celebració d’enguany serà més especial que mai, atès que tot just s’acaba de fer pública la inscripció al Registre de Museus de la Generalitat de Catalunya.

A més, Vinseum ha organitzat dues visites diferents per obrir uns espais que mai han estat mostrats al públic: les reserves o magatzems del Museu, els espais on es guarden les diferents peces que no estan en exposició.

Es tracta d’una oportunitat única per fer el tafaner i veure les col·leccions del Museu d’una altra manera, en uns espais habitualment inaccessibles al públic general i sempre acompanyats de les explicacions pertinents dels responsables de conservació i restauració del Museu.

També és l’ocasió de conèixer l’ingent treball realitzat per inventariar, diagnosticar, tractar i guardar cadascuna de les més de 17.000 peces que te VINSEUM. Una tasca imprescindible degut a l’inici de les obres al Palau, que es va traduir en una operació de trasllat de les peces i que va comportar molts mesos d’intensa feina.

Visitem la Nau Sarriera i Cal Berger
Diumenge 22 de maig 10h
Gratuït
Grup màxim de 20 persones
Els responsables de restauració i de conservació de VINSEUM ens guiaran per la Nau Sarriera i per Cal Berger on podrem veure la col·lecció de premses i els fons d’etnografia i lapidari del Museu.

Visitem Cal Pa i Figues i el Fòrum Baltà
Diumenge 29 de maig 10h
Gratuït
Grup màxim de 15 persones
En aquesta ocasió els responsables dels departaments de restauració i de conservació del Museu ens guiaran pels magatzems d’art, de ceràmica i de vidre localitzats a Cal Pa i Figues i al Fòrum Baltà.

Ambdues activitats són gratuïtes però cal inscripció prèvia atesa la limitació de places. Es reservaran places durant quinze dies abans de la sortida trucant a la secretaria del Museu (93 890 05 82)


Intervenció a la façana del Vinseum amb el logo del 75è aniversari FOTO: VINSEUM

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa