En general a l’estiu bevem més vi blanc. Però quan fa més calor, com aquest estiu, encara és més habitual descartar el vi negre per quan baixin les temperatures.

Ara bé, el vi negre sempre ha tingut fama de ser més sa que el blanc. És per això que quan en consumim més, tendim a fer-ho pensant que potser no és del tot saludable el que estem fent.

!--akiadsense-->

És per això que hem recopilat diversos estudis que o bé han comparat les propietats d’un i altre o bé n’han analitzat els beneficis, però tots ells han arribat a la conclusió que el vi blanc també és beneficiós per la nostra salut. Això, sí, sempre amb un consum moderat.

La Universitat de Connecticut va confirmar que beure una o dues copes de vi blanc al dia redueix les seqüeles després d’haver patit una aturada cardíaca. Això com a principal benefici, però també que protegeix el cor de l’envelliment, mantenint en bones condicions els ventricles.

El vi blanc ajuda a mantenir el pes i a aprimar-se. Ho diu un estudi de la Universitat de Hohenheim que afirma que una dieta en la que el 10% de les calories provinguin del vi blanc, permet una pèrdua de pes més ràpida.

Ajuda a prevenir les malalties pulmonars. Aquesta és la conclusió d’una investigació de l’Escola de Medecina de Buffalo que va descobrir que el consum moderat al llarg de la vida pot prevenir l’aparició de malalties repiratòries.

I finalment recuperem l’estudi de la Universitat de Wisconsin que tot i que es refereix només als vins elaborats amb sauvignon blanc, afirma que el seu consum protegeix les cèl·lules del càncer de mama.

Així les coses beveu vi blanc amb la consciència tranquil·la. Feu-ho amb moderació però penseu que a més d’un plaer, esteu fent salut.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa