VadeVi
Els cellers de La Carretera del Vi amplien l’oferta de ‘wine bars’ i restaurants
  • CA

L’oferta enoturística dels 13 cellers de La Carretera de Vi, la wine road que uneix les vinyes del Penedès amb les platges del Garraf, s’ha ampliat amb nous wine bars i propostes gastronòmiques per fer encara més atractiva la ruta i atraure als diferents tipus de públic que la visiten.

Adaptant-se a la nova situació, i amb l’objectiu de poder oferir una experiència enoturística completa que inclogui una proposta gastronòmica i d’oci, la majoria de cellers de La Carretera del Vi han adaptat els seus centres de visita i cellers per incloure terrasses exteriors, serveis de bar de vins on no és necessari fer una visita complerta per gaudir-los o fins i tot restaurants i grans espais per esdeveniments.
 
Actualment, molts cellers de La Carretera del Vi ofereixen aquest tipus d’espais, tant als visitants del celler com a qualsevol persona que s’acosti al celler, i vulgui gaudir d’una copa de vi o d’un àpat en un entorn privilegiat. Molts d’ells fan un pas més enllà i acompanyen el tast dels seus vins o els seus espais gastronòmics amb propostes d’oci d’alta qualitat, com música en viu, presentacions culturals o sessions de reconeguts DJs.

Així per exemple, el celler l’Hospital de Sitges ha incorporat una terrassa de vins a l’exterior del Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges. El celler Puig Batet, de Sant Pere de Ribes, ha sumat als seus coneguts esmorzars a la vinya del Corral d’en Massó, una nova sala de tast al celler. Al jardí de la finca del celler Torre del Veguer a Sant Pere de Ribes, tradicionalment s’hi han celebrat casaments i esdeveniments, i des d’aquest 2021 també es pot gaudir d’una barra de vins on degustar els vins que la bodega té al Penedès i a la Cerdanya acompanyats de foies i patés vinculats a la família. Viladellops, el celler d’Olèrdola, ha apostat molt fort per la gastronomia, amb un nou Wine&Food Bar gestionat per el restaurant El Gat Blau i el Terrane Foodtruck amb tapes gourmet dissenyades pel xef Adam Krieger.
 
Torreblanca també ha adaptat els seus jardins, on tradicionalment s’hi celebren casaments de la ma del Grup Cal Blay, perquè els visitants puguin gaudir d’una terrassa de vins. El celler i hotel MasTinell, a Vilafranca del Penedès, és el més veterà en l’aposta per la gastronomia a La Carretera del Vi. El seu restaurant EnRima ofereix una acurada gastronomia amb grans vistes de l’skyline de Vilafranca. A als seus tradicionals salons per esdeveniments, també hi ha sumat una terrassa al costat de la piscina.

El restaurant El Celleret que el celler Família Torres té en el seu centre de visites de Pacs del Penedès té una de les terrasses més dinàmiques i amb més activitats de la ruta. Concerts, presentacions, maridatges…, fan d’aquest espai un referència no tant sols vínicola sinó també gastronòmica.

El celler Colet, de Pacs del Penedès, acaba d’inaugurar un wine bar en el seu centre de visites de la Hisenda Romaní a Sant Martí Sarroca, on ofereixen brunchs maridats amb els seus clàssic Penedès. Parés Baltà també ha potenciat l’exterior del seu celler a Pacs del Penedès amb una gran terrassa on degustar els seus vins i caves. El celler Rovellats, al barri de la Bleda a Sant Martí Sarroca, també ha potenciat les activitats exteriors als caps de setmana, amb una gran terrassa amb concerts, Dj’s, presentacions de llibres i fins i tot sessions de pilates.
 
Així, els cellers de La Carretera del Vi s’adapten a les noves tendències enoturístiques i converteixen els seus cellers i centres de visita en espais dinàmics i oberts, per gaudir d’una experiència única al Penedès. Tota l’oferta vinícola, gastronòmica i d’oci dels cellers de La Carretera del Vi es pot trobar a la web de la wine road www.lacarreteradelvi.com.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa