VadeVi
Els nous Caves de Paratge es donen a conèixer a San Francisco
  • CA
Miquel Hudin mentre dirigia una de les sessions informatives sobre el Cava de Paratge Qualificat | DO Cava

!--akiadsense-->

Aquest dijous 31 d’agost s’ha presentat als Estats Units la nova certificació de Cava de Paratge Qualificat, amb una masterclass i tast a San Francisco dirigit pel periodista i sommelier californià Miquel Hudin. Aquesta nova certificació de la DO Cava, tot just aprovada el mes de juliol, actualment compta amb 12 paratges únics i 16 vins elaborats amb raïms d’aquests paratges.

Miquel Hudin va organitzar la presentació com a complement a l’extens reportatge sobre els Caves de Paratge que es publicarà al número de setembre de la prestigiosa revista World of Fine Wine, i degut a la novetat de la certificació l’acte va ser el primer d’aquestes característiques als Estats Units.

La majoria dels assistents – propietaris de botigues de vins, distribuïdors, periodistes i sommeliers d’establiments de la zona de San Francisco- no coneixien amb detall les característiques tècniques dels Caves de Paratge i van agrair l’oportunitat de familiaritzar-s’hi i poder aclarir dubtes. Miquel Hudin, que és un formador homologat en Cava, també va dirigir el tast de 10 dels 16 vins aprovats actualment com a Caves de Paratge qualificats (tots 16 vins no van poder ser al tast ja que molts encara no es comercialitzen als Estats Units, i algun ni tan sols al mercat espanyol).

Durant la sessió van sorgir nombroses preguntes, no només sobre els requisits tècnics sinó també sobre temes tan diversos com els objectius comercials d’aquests vins, la seva tipicitat més enllà de comparacions amb el Champagne, la major importància de les anyades per aquests vins i els plans de futur d’aquesta certificació. Els comentaris generals dels assistents van ser molt positius i, si bé hi van haver diferents valoracions sobre el millor vi del tast, tots els assistents van quedar gratament sorpresos amb l’altíssim nivell de qualitat de tots els vins.

Pier-Alexis Soulière, un Master Sommelier que actualment treballa al restaurant Manresa de tres estrelles Michelin, va expressar el seu entusiasme per aquesta iniciativa que creu que elevarà el perfil dels Caves en restaurants de gamma alta com el seu. El reconegut periodista especialitzat en vins W. Blake Gray va agraïr la possibilitat de conèixer una altra dimensió dels Caves diferent de la que normalment és habitual a Califòrnia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa