Una investigació recent realitzada per l’empresa especialitzada en estudi de dades i anàlisi d’audiències Nielsen confirmaria que els taps de suro es mantenen líders al mercat com a material necessari per al vi d’alta qualitat (premium) als EUA.

Segons l’empresa analista, i avalada per dades analitzades durant el període 2010-2020, les vendes de les 100 millors marques de vi premium conservades amb suro van augmentar un 97%, en comparació amb el 6% de les marques de vi que utilitzen altres tancaments i materials de conservació. La investigació mostra que durant aquests deu anys la quota de mercat d’aquest tipus d’elaboracions en què s’utilitza el suro va créixer més d’un 20%, passant d’un 47% a un 67,6%. Així, es demostra que entre els consumidors de vi dels EUA, hi ha una notòria preferència per l’ús del suro natural a l’hora de comprar vins premium, definint aquest concepte com aquells amb un preu de 6$ per ampolla o superior.

A més a més, el suro també es posiciona com un material natural sostenible i renovable. Durant la seva vida útil, l’alzina surera, arbre del qual s’extreu suro, pot absorbir 20 tones de CO2 de l’atmosfera, per la qual cosa és un material sostenible que redueix l’efecte hivernacle. A través de la lleva del suro, procés d’extracció de material totalment sostenible, la indústria surera està ajudant a combatre el canvi climàtic en preservar les suredes més grans d’Europa de la desforestació, alhora que proporciona llocs de treball en zones rurals.

“El suro és un material genuí i irrepetible, per la qual cosa no només és la millor opció de tancament per als vins de qualitat sinó que a més no és imitable per cap altra alternativa que es pugui trobar al mercat. Les seves propietats extraordinàries el converteixen en el millor aliat dels vins de guarda, l’únic que contribueix a l’evolució positiva dels vins a l’ampolla”, comenta Joan J. Puig, president de l’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya.

“Que els taps de suro estan associats a vins de qualitat no és res de nou al nostre país. El que és rellevant és que els mercats anglosaxons estan comprovant que el suro, i no els sintètics ni les rosques, són els millors tancaments pel compliment de totes les exigències tècniques en el seu ús i pel seu respecte social i ambiental en tot el cicle de vida”, dirà Albert Hereu, Director de la Fundació Institut Català del Suro i portaveu de la iniciativa InterCork.

Nou comentari

Comparteix