Ha vingut el fred i amb ell els productes tradicionals de la temporada d’hivern. Entre moltes d’altres coses, venen dies de calçots, de calçotades i de festes populars al voltant d’aquestes cebes tendres tan tradicionals i populars. El cert és que no és nou que alguns cellers del país ofereixin activitats en les quals mai falta l’oferta de vins que en seran bons companys. En repassem algunes que podeu tenir a mà de cara a aquests pròxims dies.

Calçots cuits al costat de les vinyes de Bouquet d’Alella | Foto: Bouquet d’Alella

Calçotades entre vinyes

Fa temps que ho tenen destacat entre les seves activitats d’enoturisme. Bouquet d’Alella i el celler La Vinyeta estan entre els tradicionals que organitzen calçotades entre vinyes.

En el cas del celler alellenc, la proposta combina una passejada per la finca que envolta la masia de Can Boquet, una breu aturada al celler on s’explica el procés d’elaboració dels vins i l’àpat maridat amb els seus productes. Està pensada per a grups que troben l’espai preparat per fer-se la festa a mida. És a dir, el celler proporciona tot el necessari i els amics, famílies o empreses podran coure els calçots, carn o tot allò que vulguin incloure en el seu menú particular.

La Vinyeta també rep els amants dels vins i les calçotades en trobades que permeten visitar i conèixer millor el seu projecte, i que finalitza amb una bona festa al voltant de la taula. En el seu cas, els preus van des dels 15 euros els menors de 12 anys als 45 els adults.

Castell d’Or patrocina la Festa de la Calçotada de Valls

D’altra banda, també hi ha una molt bona oportunitat de gaudir d’un maridatge de calçots i vins a la gran festa de la calçotada de Valls, on un any més hi haurà la presència destacada dels productes de Castell d’Or. D’entrada, el lot de degustació ja inclou una ampolla de cava de la marca, que es pot aconseguir juntament amb la salsa de Salses Fruits i els 12 calçots, el pitet i l’aigua, per un preu de 12 euros. L’empresa cooperativa repeteix per segon any com a patrocinadora i col·laboradora de la 41 edició d’aquesta cita que està programada pel cap de setmana del 28 i 29 a la capital de l’Alt Camp.

En aquesta edició, els interessats podran participar en la calçotada popular que s’organitza al nou espai de degustació situat a l’aparcament de la Societat Agrícola de Valls on també es podran recollir els lots de degustació individual. A més a més, hi trobaran graelles preparades per a les persones que vulguin coure carn, llonganissa de Valls, botifarra i tota varietat de carns, i també es podrà gaudir de servei de bar i actuacions musicals.

“El cava és un magnífic company per una calçotada, oferint una combinació “infal·lible”, diran des de Castell d’Or. ·Pot acompanyar tota la calçotada, fins i tot en arribar les postres”, conclouran. Per cert que l’Ajuntament de Valls i Cambra de Valls estan treballant en la marca “Calçotada Sostenible”, perquè la calçotada sigui més reutilitzable i amb menys residus. IGP Calçot de Valls i Cambra de Valls volen impulsar el distintiu “segell de qualitat calçotada de Valls”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa