Els catalans són majoria entre els finalistes al premi Nariz de Oro

El concurs Nariz de Oro que se celebra aquest cap de setmana a Madrid per decidir el millor sommelier de l'Estat comptarà amb la presència de 24 catalans entre els vuitanta candidats que han arribat a la final

Catalunya és terra de grans vins. De grans vins, i de grans sommeliers. Així ho demostra l’elevat nombre de participants catalans en la final del concurs Nariz de Oro que se celebra aquest cap de setmana a Madrid. En total hi participaran una vuitantena de sommeliers del quals 24 són catalans procedents de ciutats com Barcelona, Girona, Terrassa, Sabadell, Igualada, Lloret, Palafrugell, L’Escala, Ponts, Granollers, Martorell o Sitges, entre d’altres. Entre aquests només hi ha sis dones.

Aquesta alta representació catalana contrasta amb les xifres d’altres parts de l’Estat espanyol que, a excepció dels 20 sommeliers del País Valencià, són força més baixes. Així, per exemple, n’hi haurà 17 de Madrid, 11 del País Basc i només 4 d’Andalusia. Aquests són els finalistes de les diferents proves que es van fer mesos enrere en diferents ciutats i en les que, en total, s’hi van presentar 400 experts.

El concurs, que arriba aquest any a la divuitena edició, busca el sommelier capaç d’identificar un vi en una copa negra, guiant-se només per l’olfacte. El jurat que valora l’actuació dels aspirants està format per antics guanyadors com per exemple David Seijas, sommelier del restaurant El Bulli, que va guanyar el 2006 i Jordi Raventós del Restaurant El Bosc de Tarragona, que va guanyar l’última edició.

El guanyador de la semifinal que es va celebrar a Barcelona va ser Tomàs Cuadrado del restaurant de Terrassa El Racó d’en Tomàs. En una entrevista després d’haver passat la prova es mostrava confiat i optimista, amb possibilitats de guanyar el premi Nariz de Oro. Tot i així assegurava que es tractava d’una prova molt dura. “Has de fer un tast a cegues, que consisteix en encertar el vi i a la vegada fer-ne una fitxa amb totes les seves característiques sobre el paper i la dificultat és en el temps. Només disposes de 4 minuts”, assegurava.


El tast es fa amb copes negres perquè els aspirants només es puguin guiar per l’olfacte FOTO: NARIZ DE ORO


Tomàs Cuadrado, del restaurant El Racó d’en Tomàs, de Terrassa, és el millor sommelier de Catalunya després de guanyar la semifinal del concurs. FOTO: ACN

Nou comentari