VadeVi
El CRDO Terra Alta assegura que la pedregada no afectarà a la qualitat de la collita de Batea
  • CA

Malgrat la forta pedregada d’aquest cap de setmana a Batea i Caseres, la qualitat del raïm de la zona no es veurà afectada i s’espera una anyada excepcional, especialment per a la garnatxa blanca. La forta calamarsada, que va tenir lloc la nit del divendres a dissabte després d’uns mesos d’intensa sequera i en plena verema, va registrar entre 27 i 40 litres per metre quadrat.

El director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Ferran Grau, i el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, van visitar les zones afectades per la pedregada de la matinada de dissabte als termes municipals de Batea i Caseres (Terra Alta), i s’han comptabilitzat afectacions a 910 hectàrees de vinya i 3 milions de quilos de raïm.

D’aquestes hectàrees un 20% s’ha perdut pràcticament en la seva totalitat i la resta de la superfície s’ha vist afectada parcialment.

En les properes 24 h i 48 hores es farà una collita d’urgència del raïm de les vinyes menys afectades per intentar minimitzar els efectes que ha tingut la calarmasada i evitar que les pèrdues siguin totals. Aquest raïm, si és collit a temps, pot donar lloc a vins d’una qualitat notable.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa